Primăria va relua licitaţia pentru achiziţia de cărbune. În prima fază, nicio firmă nu a depus vreo ofertă

Până miercuri, 6 octombrie, temenul limită de înscriere la licitaţia pentru achiziţionarea cantităţii necesare de cărbune eneregetic pentru funcţionarea sistemului centralizat de furnizare a apei calde şi energiei termice în municipiul Iaşi în iarna 2021/2022, nu a fost depusă nicio ofertă din partea firmelor de specialitate.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii ieşene, cel mai probabil, explicaţia pentru acest lucru o reprezintă creșterea explozivă a prețului cărbunelui pe piețele internaționale, ca și a celorlalți combustibili. Astfel, la lansarea licitației, prețul mediu al cărbunelui era de circa 170 de dolari pe tonă, iar în ultimele zile, valoarea acestui indicator a ajuns la circa 250 de dolari pe tonă.

Având în vedere această situaţie, Primăria Municipiului Iaşi anunţă reluarea în cel mai scurt timp a licitația pentru achiziția celor o sută de mii de tone de cărbune energetic (cu o flexibilitate de +/- 10%) necesar funcționării sistemului centralizat de termoficare în iarna care vine.

Procedura de achiziție publică postată în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP – SICAP) și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) a avut iniţial o prevedere financiară de 60.794.965 lei, fără TVA, respectiv 72.346.008,35 lei cu TVA (circa 14,6 milioane de euro), însă având în vedere faptul că preţul cărbunelui a crescut în ultimele zile şi bugetul alocat de Primăria Municipiului Iaşi pentru organizarea acestei licitaţii urmează să fie suplimentat.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;