5:13 pm - Wednesday April 18, 0773

S-a încheiat primul program de internship organizat de Consiliului Judeţean Iași

Cei nouă studenţi şi absolvenţi de facultate care au participat la Programul de Internship organizat, în premieră, de Consiliul Judeţean Iaşi au ajuns la finalul perioadei de stagiu. Timp de două luni, tinerii au avut posibilitatea să-şi pună în practică noţiunile teoretice şi să înveţe cum funcţionează administraţia judeţeană. Fiecare  dintre ei, în baza specializării urmate, a lucrat în cadrul unei Direcţii a Consiliului Judeţean şi a primit o indemnizaţie potrivit prevederilor legale. Prima ediţie a Programului de Internship s-a încheiat cu o scurtă festivitate în care stagiarii au primit certificate de internship din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

„Sunt impresionat de cât de bine și repede s-au integrat internii în echipa Consiliului Județean Iași. Pentru asta vreau să le mulțumesc colegilor mei din consiliu, directorilor de departamente și coordonatorilor, pentru deschiderea și entuziasmul cu care au privit acest program. Știu că le-au fost internilor mentori buni și cred că le-au deschis mai mult curiozitatea și dorința de a lucra în continuare în administrația publică, iar acesta este un lucru foarte important. Avem nevoie de profesioniști, avem nevoie de tineri care să rămână în țară, cu care să creăm un viitor mai bun pentru comunitate. Uitându-mă la prima noastră generație de interni sunt optimist. Avem cu cine!”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

„Mă bucur că v-am cunoscut. V-am urmărit activitatea și am fost încântată de ceea ce am văzut. Vă încurajez să încercați să lucrați în acest domeniu. Sigur veți avea o șansă. Fiți bucuroși că ați descoperit tainele administrației. Vă doresc mult succes!”, a afirmat, la rândul său, Lăcrămioara Vernică-Dăscălescu, secretarul general al județului Iași.

Stagiarii s-au declarat mulţumiţi de experienţa dobândită şi chiar şi-au manifestat interesul pentru o viitoare carieră în administraţia publică.

„Am venit aici cu mintea deschisă și plec cu inima împăcată. În cadrul Consiliului Județean Iași există persoane energice, creative și conștiente că munca lor are ecou public”, declară Cristina Baltag, intern în cadrul Biroului de Comunicare.

„Pot spune că acest program mi-a depășit așteptările. M-am simțit integrată în colectivul Consiliului Județean Iași și am simțit că pot veni în sprijinul județului pe care îl îndrăgesc atât de mult și a cărui dezvoltare o susțin”, precizează şi Andreea Oana Iolea, intern la Direcția Achiziții Publice.

„Dincolo de teoria care sună bine, este practica cea care, deseori, ne pune în dificultate și ne mobilizează să găsim cele mai bune soluții într-un timp cât mai util. Acest program de internship a reprezentat pentru mine o pregătire pentru adevăratele provocări ale vieții, căci trebuie să fim mereu pregătiți să luăm cele mai bune decizii și să oferim cele mai bune rezultate”, spune Cezar Gabriel Botezatu, intern Direcția de Proiecte și Dezvoltare Durabilă.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, a anunţat că  o nouă ediţie a Programului de Internship va fi organizată anul viitor.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;