5:13 pm - Saturday April 20, 6880

Comuna Deleni va primi finanțare prin PNRR pentru întocmirea planului urbanistic general în format digital

Primarul comunei Deleni din județul Iași, Dumitru Progoreanu, a semnat luni, 20 iunie, la București, contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în cadrul apelurilor de proiecte pentru prima rundă din Componenta 10 – Fondul local, care are drept obiectiv dezvoltarea durabilă urbană și rurală, prin utilizarea soluțiilor verzi și digitale. La evenimentul desfășurat la sediul Guvernului au fost prezenți premierul Nicolae Ionel Ciucă și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

Investiția, în valoare de 443,4 mii lei fără TVA, presupune elaborarea planului urbanistic general în format digital. Acesta face parte din cele șase contracte de finanțare încheiate între autorități publice locale și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în valoare de aproximativ 7,2 milioane de lei și care vizează reformarea și digitalizarea instrumentelor de planificare teritorială și urbană la nivelul autorităților publice locale.

De la jumătatea lunii mai 2022, când a fost deschisă platforma digitală pentru prima rundă din Componenta 10 – Fondul local, au fost depuse 3.261 de cereri de finanțare însumând mai mult de 1,6 miliarde de lei, aproape 60% din fondurile alocate acestei componente. Termenul de finalizare a apelului de proiecte este 30 iunie.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;