O elevă din Iași, printre premiante la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică

În perioada 29 iunie 2022 – 3 iulie, la Suceava s-a desfășurat Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică (ONAA) pentru elevii din clasele VI-XII. Participarea la olimpiadă a fost individuală, elevii având posibiltiatea de a se înscrie la una din cele trei secţiuni ale competiției, în funcţie de clasa în care se află în anul desfăşurării competiţiei naţionale. Astfel elevii din clasele VI-VIII au participat la secțiunea Juniori, cei din clasele IX-X la secțiunea Seniori 1, iar elevii din clasele XI-XII la secțiunea Seniori 2.

Concurenții au avut de susținut o probă teoretică, o probă observațională și proba de selecție pentu lotul national lărgit, numită probă de baraj.

Județul Iași a fost reprezentat la secțiunea Juniori de către Andreea Boldureanu, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național Iași, pregătită în anul școlar 2021-2022 în cadrul Centrul de Excelență – C.E.X. Iași – grupa de Astronomie și Astrofizică.

Andreea Boldureanu s-a clasat la etapa națională pe poziția a 4-a, obținând prima Mențiune acordată de Ministerul Educației. Andreea a obținut și medalia de argint acordată de Societatea Română de Fizică și Premiul pentru cea mai bună rezolvare la proba de analiză a datelor – probă de selecție pentru lotul național lărgit. Astfel, Andreea Boldureanu s-a calificat în lotul lărgit, care în cursul acestei săptămâni participă, la Suceava, la activitățile de pregătire și selecție pentru lotul restrâns care va participa la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică – I.O.A.A. și la Olimpiada Internațională de Astronomie – I.O.A., informează, într-un comunicat, Inspectoratul Școlar Județean Iași .

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;