26 de cazuri noi de coronavirus, raportate în ultimele 24 de ore la Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), în data de 10 iulie, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 26 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat șase externări și trei internări.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese, de la izbucnirea pandemiei, în luna decembrie 2020 și până în prezent, fiind de 2.430 de persoane, informează Direcția de Sănătate Publiucă (DSP) Iași.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile au efectuat șapte recoltări.

La cabinetele medicilor de familie, pe data de 10 iulie nu au fost efectuate vaccinări.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19 din județul Iași, conform raportărilor, duminică, 10 iulie, erau ocupate 57 paturi, din care cinci paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • patru paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • un pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 16 paturi ATI:

  • un pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • patru paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • șase paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • cinci paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față, o persoana confirmata pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medical, un pat este ocupat.

În zona ATI COVID de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași sunt cinci paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, duminică, 10 iulie, la nivelul județului Iași, 279 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a emis în total 111.53 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;