Au fost desemnați câștigătorii „Trofeului Electricianului” 2022

După trei zile de probe teoretice și practice, cei mai buni 30 de specialiști au fost premiați la cele zece specializări din cadrul etapei pe companie a concursului profesional „Trofeul Electricianului”, desfășurat la Iași, săptămâna trecută.

La competiția încheiată la sfârșitul săptămânii trecute au participat peste 120 de electricieni și ingineri din Delgaz Grid și 12 tineri electricieni de la licee de profil din zona Moldovei.

Electricienii Delgaz Grid au concurat la specializările: exploatare stații de transformare, exploatare rețele de medie și joasă tensiune, PRAM (protecții și automatizări), măsură energie electrică, montare și reparații echipament primar 110 KV și medie tensiune din stații de transformare, montare și reparații instalații de medie tensiune și joasă tensiune (posturi de transformare, linii electrice aeriene și subterane), defectoscopie linii electrice subterane de medie și joasă tensiune, dispecer energetic de distribuție.

La aceste secțiuni s-a adăugat, în premieră la nivel de companie, dar și la nivel național, o nouă specializare, destinată inginerilor.

Evenimentul a inclus, pentru al șaselea an, și Trofeul Electricianului Junior, secțiune la care au participat elevi de la patru unități de învățământ care au clase cu profil energetic: Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Iași, Colegiul Tehnic de Comunicații „Nicolae Vasilescu-Karpen” din Bacău, Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” din Suceava și Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui.

Câte șase electricieni din Suceava și Bacău, trei din Botoșani și Neamț, doi din Iași și unul din Vaslui au urcat pe podium în aplauzele asistenței.

La specializarea Dispecer energetic de distribuție, locul I a ajuns la Bacău, locul II la Suceava, iar locul III la Iași.

La secțiunea pentru ingineri, locul I a ajuns la Suceava, locul II la Vaslui și locul III la Iași.

La Trofeul Electricianului Junior, toate cele trei locuri de pe podium au fost adjudecate de elevii de la Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” din Suceava.

„Vă felicit pentru organizarea Trofeului, Delgaz Grid fiind singurul operator de distribuție care a desfășurat competiția anul acesta, la fel ca și anul trecut. Vă felicit pentru consecvență și pentru efortul depus și, nu în ultimul rând, pentru că sunteți mereu la datorie pentru ca oamenii să beneficieze în casele lor de confortul dat de electricitate, fie că afară este caniculă sau ger, bate vântul sau plouă torențial“, a declarat, la festivitatea de premiere, Cristian Secoșan, director general Delgaz Grid.

„Am ajuns la finalul Trofeului 2022. Profesionalismul vostru s-a văzut atât în prestația și rezultatele de la trofeu, cât și în recentul raport ANRE, unde Delgaz Grid este clasată pe primul loc cu cea mai mică durată a întreruperilor în alimentarea cu energie electrică în rândul distribuitorilor din România. Felicitări!“, a spus Mihaela Cazacu, director general adjunct Delgaz Grid.

Ca în fiecare an, în cadrul evenimentului au fost prezenți cu standuri expoziționale producători de echipamente, materiale, dispozitive și unelte, aparate de măsură specifice domeniului.

Competiția a avut loc, urmând tradiția,  în preajma sărbătorii Sfântului Ilie, considerat patronul și protectorul celor care activează în sectorul energetic.

„Trofeul Electricianului” este un eveniment de tradiție, probabil cel mai longeviv și de anvergură concurs profesional din România. Istoria de 45 de ani a competiției începe 1977 și este strâns legată de Moldova și de municipiul Iași, prima ediție având loc la Iași.

În cadrul festivității au fost premiați și câștigătorii la alte doua competiții interne, un concurs de idei pe teme de sănătate și siguranță în muncă și unul de dezvoltare și implementare de măsuri pentru îmbunătățirea performanței proceselor.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;