5:13 pm - Tuesday April 19, 9346

Un nou pas pentru construcția Sălii Polivalente de la Iași

Primarul Mihai Chirica a depus vineri, 9 septembrie, la Compania Națională de Investiții (CNI) Planul Urbanistic Zonal pentru Moara de Vânt – Podgoria Copou și certificatul de urbanism necesar pentru construirea Sălii Polivalente „Regina Maria”, documente esențiale pentru realizarea acestui obiectiv atât de important.

“Contăm pe sprijinul guvernamental pentru acest proiect încă de anul trecut, după ce, în urma solicitărilor noastre, Compania Națională de Investiții SA a inclus acest obiectiv pe lista sinteză din cadrul subprogramului Săli de sport. Am discutat în mai multe rânduri și am primit garanții că acest proiect se numără printre prioritățile Guvernului de la domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, precum și de la domnul ministru al Dezvoltării, Czeke Attila, cărora le mulțumesc și pe această cale!”, se arată într-un mesaj postat de șeful municipalității ieșene pe o rețea de socializare.

“Până în prezent municipalitatea ieșeană a finalizat și a trimis Companiei Naționale de Investiții SA studiul de fezabilitate al proiectului și proiectul tehnic de execuție (faza DTAC, DTOE, PTh și DDE), care a fost verificat la toate specialitățile. Urmează, practic, obținerea finanțării, organizarea licitației pentru lucrări și începerea lucrărilor, etape pe care ni le dorim parcurse cât mai rapid!”, se mai precizează în document.

Noua sală polivalentă de la iași va avea o formă inspirată de coroana Reginei Maria și va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență și a viitorului Stadion Municipal.

Constucția Sălii Polivalente „Regina Maria” are o valoare estimată de 336.182.267,53 lei, fără TVA (400.056.898,36 lei, cu TVA), circa 81 de milioane de euro.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;