CSM II Vaslui – Politehnica Iaşi 23-36. Încă un pas făcut de ieşeni pentru intrarea în play off

Handbaliștii de la Politehnica Iaşi au obţinut joi după amiază, o nouă victorie în campionat. De această dată, elevii lui Florin Spiridon au învinbs în deplasare cu scorul de 36-23 (17-16), pe CSM II Vaslui, într-un meci contând pentru etapa a IV-a a returului Seriei A a Diviziei A.

Prima repriză a fost una echilibrată, în care ambele formaţii au mers cap la cap, cu un plus pentru oaspeţi, care la finalul celor 30 de minute aveau avantaj de un gol pe tabelă. În partea a doua, ieşenii au jucat mult mai bine în apărare, în timp ce atacul a funcţionat de această dată la turaţie maximă. Victorie clară a Politehnicii, la 13 goluri diferenţă, succes care-i menţine pe ieşeni pe locul 2 în clasament, la galitate de puncte cu liderul CSM II Suceava.

Pentru ieşeni au înscris Nivard (9), Drenceanu, Juverdianu (câte 7), Ciobanu (5), Moroșanu (4) Lătescu (3) și Folescu (unul).

În celelalte meciuri din etapa a IX-a a Diviziei A (Seria A), disputate joi, s-au înregistrat rezultatele: CSM II Focşani – CSM II Bacău 38-34, HC Pietricica Piatra Neamţ – CSU Galaţi 28-36. CSM II Suceava a stat.

Clasament: 1. CSM II Suceava – 24 p, 2. Politehnica Iaşi – 24 p, 3. CSU Galaţi – 18 p, 4. CSM II Focaşni – 12 p, 5. CSM II Bacău – 10 p, 6. HC Pietricica Piatra Nemţ – 6 p, 7. CSM II Vaslui – 4 p.

Etapa viitoare, duminică, 27 noiembrie, de la ora 13.00, Politehnica Iaşi va întâlni în Sala Polivalentă pe CSM II Focşani, în etapa a V-a, antepenultima a returului.

Ultimele trei runde fiind programate pe 27 noiembrie, 8 și 11 decembrie. La încheierea returului, cele mai bine două clasate cu drept de promovare din cele patru serii vor participa în continuare la play off-ul de promovare, care se va desfășura în sistem tur-retur între 5 februarie și 7 mai 2023. Echipele clasate pe locurile 1-2 în play off vor promova direct în Liga Zimbrilor. Echipele clasate pe locurile 3-4 în play off vor susține jocuri de baraj cu echipele clasate pe locurile 11 și 12 din Liga Zimbrilor.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;