Înaltpreasfințitul Teofan, la ADV România

Înaltpreasfintitul Teofan, Mitroplitul Moldovei și Bucovinei va vizita mâine, 13 august 2013, la ora 12.00, Fundația “Alături de Voi” Romania, acesta fiind unul dintre evenimentele din cadrul Campaniei de Responsabilitate Socială “Centrul de Pelerinaj – centru de sprijin pentru comunitate” realizată de Centrul de Pelerinaj „Sfânta Parascheva” în beneficiul persoanele cu dizabilităţi.
Înaltpreasfințitul Teofan se va întâlni astfel cu tinerii pentru care în luna iunie a.c., Centrul de Pelerinaj „Sfânta Parascheva” a organizat o excursie la Durau, ca o motivare personală pentru munca depusă în cadrul Util Deco – unitatea protejată autorizată a ADV România, la care aceștia sunt angajați.
În luna iunie, timp de două zile, tinerii au participat la ateliere ce au avut ca scop dezvoltarea personală în sensul creșterii stimei de sine prin dezvoltarea capacităţii de decizie responsabilă, controlul stresului, asumarea responsabilităților și consecințelor. Evenimentul organizat a constituit o premieră atât pentru Centrul de Pelerinaj „Sfânta Parascheva” cât și pentru Mitropolia Moldovei și Bucovinei.
Înaltpreasfințitul Teofan va fi întâmpinat de Petrisor Ostafie, reprezentantul beneficiarilor în Consiliul Director al ADV România și va vizita locul de muncă al acestor tineri – atelierele unității protejate Util Deco, îi va binecuvanta și va lua pranzul împreună cu ei.
“Suntem onorați de această vizită, deoarece astfel tinerii vor primi binecuvantarea Înaltului, ceea ce, cu siguranță va reprezenta un moment inedit în existența lor și o dovadă puternică a suportului din partea comunității și mulțumim pentru acest gest deosebit. Conștientizăm și faptul că vizita aceasta reprezintă o deschidere spre societatea civilă a Bisericii Ortodoxe, mai ales că nu știm situații similare în care Înaltpreasfințitul Teofan să fi vizitat o organizație neguvernamentală laică ieșeană”, a declarat Angela Achiței, președintele ADV România.
”O astfel de campanie este o premieră si pentru noi și vom continua, desfășurând activități și în folosul altor ONG-uri serioase din Iași, astfel dăm semnalul implicarii pentru comunitate. Nu întâmplător primul parteneriat de acest fel îl avem cu o fundație cunoscută la nivel național și local- o fundație care demonstrează că se poate lucra în folosul comunității atrăgând fonduri europene pe de o parte și pe de alta sensibilizand comunitatea cu privire la persoanele cu dizabilități. Urmează să dezvoltăm noi parteneriate cu fundații și organizații din județul Iași pentru a continua implicarea Mitropoliei în societate prin alte organizatii decat cele proprii”, a declarat Costel Damian, managerul Centrului de Pelerinaj „Sfânta Parascheva”.
Campanie de Responsabilitate Socială inițiată de Centrului de Pelerinaj „Sfânta Parascheva” are ca scop susținerea de activități sociale și prin intermediul altor ONG-uri decât cele aflate sub patronaj propriu.

Filed in: ONG-uri

Comments are closed.

;