5:13 pm - Wednesday April 19, 2282

Classix Festival, primul festival independent de muzică clasică din România organizat la Iaşi

În perioada 26 februarie – 4 martie, la Iaşi va avea loc cea de-a IV-a ediţie a  Classix Festival, eveniment organizat de Asociația „Industrii Creative” și ”Showberry” şi având ca partener Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iași, care  va reuni peste 90 de personalități internaționale ale muzicii clasice din 18 țări. Evenimentul va include opt  concerte, 68 de masterclass-uri, paneluri și dezbateri, proiecții de film, vernisaje și multe alte activități conexe.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, la Palatul Culturii vor avea loc două concerte, după cum urmează: pe 28 februarie, de la ora 19.00, în Sala „Henri Coandă”, concertul Romantic Rendez-Vous, în cadrul căruia ansamblul Esbjerg și pianista Natacha Kudritskaya vor interpreta lucrări semnate Ludwig van Beethoven, Dohnányi Ernő și Johannes Brahms şi, respectiv, pe 3 martie, tot de la ora 19.00, concertul ”The Past Presents the Future”, susținut de harpista austriacă Sophie Steiner și „Moldo Duo”, format din Ștefan Diaconu la flaut și Radu Rățoi la acordeon.  Cei doi artişti vor prezenta un recital mixt care va include lucrări de Astor Piazzolla, Paul Hindemith, Corri-Dussek, Salvatore Sciarrino, Anatoly Kusyakov, Henriette Renié.

Concertele vor fi difuzate live pe pagina de Facebook a Classix Festival, iar abonamentele la festival pot fi achiziționate online, accesând link-ul www.bilete.classixfestival.ro.

Despre Asociația „Industrii Creative”

Organizatoare a festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

Despre Asociaţia ”Showberry”

Membru AROC (Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale), este un startup câștigător al programului Investește în oameni! Din 2015, dezvoltă proiecte culturale și creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice și evenimente tematice din regiunea de nord-est a României. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alături de Asociația Industrii Creative.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;