Expoziție de fotografie “Iașul european”, vernisată la Iași și Bruxelles

Cele 30 de fotografii câștigătoare la concursul “Iașul european”, lansat la mijlocul lunii februarie de Consiliul Județean (CJ) Iași în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Belgiei, au fost expuse miercuri, 10 mai, în spaţiul special amenajat la intrarea oficială a instituţiei.

La vernisaj au participat președintele CJ Iaşi, Costel Alexe, alături de o parte dintre cei 14 câștigători ai competiției, desemnați prin votul publicului. Joi, 11 mai, fotografiile vor fi expuse și la Bruxelles, în sediul Secției Consulare din cadrul Ambasadei României în Regatul Belgiei. Evenimentul va include și un spectacol susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iaşi, precum și o prezentare de obiecte tradiționale și port popular realizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași.

“Toate fotografiile câștigătoare au demonstrat cu adevărat ceea ce înseamnă Iașul european – un oraș plin de istorie și cultură, cu oameni minunați și cu o arhitectură impresionantă. Îi felicit pe participanți că au reușit să capteze perfect atmosfera unică a orașului nostru și suntem mândri că aceste imagini simbol vor ajunge și la Bruxelles, în capitala Uniunii Europene. Ne bucurăm să susținem astfel de proiecte prin care putem să atragem la Iași tot mai mulți turiști”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Timp de o lună, expoziția de fotografie “Iașul european’’ va putea fi vizitată de public în spaţiul amenajat la intrarea în sediul Consiliului Județean Iași.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;