Ziua mondială a medicului de familie, marcată la Iaşi

Specialiștii din medicina primară din România sunt prezenți zilele acestea la Iași pentru a celebra Ziua mondială a medicului de familie, printr-un eveniment științific remarcabil – conferința națională a specialității, organizată sub egida Asociației Societatea Naționale de Medicina Familiei/Medicină Generală (SNMF). Organizată în perioada 18-21 mai sub sloganul ”Împreună pentru viitorul Medicinei de Familie”, manifestarea are deopotrivă caracter omagial și o valoroasă componentă științifică.

”Dorim ca medicii de familie, care sunt interfața sistemului medical cu pacientul, să fie permanent ancorați la ultimele noutăți și să aibă la îndemână instrumente de informare și formare profesionale de cea mai înaltă calitate”, declară dr. Dina Mergeani, președinte al SNMF.

”Anual, în luna mai, îmbrăcăm straie de sărbătoare pentru a ne celebra specialitatea alături de colegi, medici de familie din întreaga lume. Și în acest an, dorim să ne întâlnim și să dezbatem problemele legate de viitorul medicinei de familie din România, să încercăm să facem posibilă schimbarea mediului neprietenos în care lucrăm, printre legi greoaie, protocoale care ne reglementează activitatea, decidenți care încearcă să schimbe ceva fără să înțeleagă nevoile noastre, nevoile pacienților”, afirmă dr. Anca Deleanu, președinte al Societății de Medicina Familiei Iași.

Manifestările științifice au început miercuri, 17 mai, cu o serie de cursuri pre-conferință. Lucrările conferinței se desfășoară în sistem hibrid, cu prezență în sală și transmisie online. Deschiderea oficială a conferinței va avea loc vineri, 19 mai, în intervalul 09.30 – 10.30, la SALA CHOPIN -din cadrul Palas Congress Hall.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;