ADV Romania lanseaza proiectul “Construim durabil prin economie sociala”

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania lanseaza, in data de 27.09.2013, la Centrul National de Economie Sociala, din str. Bazinelor, nr. 5, sat Uricani, com. Miroslava (cca 300 m de E85, fata in fata cu poarta principala a SC Antibiotice SA), proiectul “Construim durabil prin economie sociala”.
Cu acest prilej va fi inaugurat si noua sectie de confectii a unitatii protejate autorizate Util Deco, dezvoltata si sustinuta de ADV Romania. Noua sectie este dotata prin acest proiect, si va insemna si crearea a cinci locuri noi de munca pentru persoane cu dizabilitati, in unitatea protejata autorizata Util Deco Iasi, precum si si formarea profesionala in meseria de confectioner, atat din categoria persoanelor cu dizabilitati, cat si, la cererea angajatorilor, de pe piata libera a muncii.
Tot prin acest proiect, implementat in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, va fi crescuta si capacitatea de formare, suport si productie a centrelor de economie sociala ale fundatiei, din Iasi, Constanta si Tg. Mures, pe de o parte prin servicii de formare profesionala in domenii precum: legatorie – tipografie, artizant, pictura, IT, croitorie, confectionare lumanari decorative, pentru un numar de 150 tineri proveniti din medii defavorizate din Iasi, Constanta si Tg. Mures, iar pe de alta parte prin activitati educativ recreative in cadrul Clubului Tinerilor.
ADV Romania isi propune,de asemenea, sa dezvolte in continuare economia sociala din Romania, in special pe segmentul de unitati protejate, prin crearea unei platforme nationale de advocacy specializata pe angajare protejata a persoanelor cu dizabilitati, documentarea nevoii de asociere a unitatilor protejate autorizate sub umbrela unei retele nationale de reprezentare, si prin tiparirea editiei a II-a a Catalogului Unitatilor Protejate (editia I a fost publicata in 2010, tot de ADV Romania).
Totodata, va continua si formarea de specialisti in domeniul economiei sociale si a angajarii protejate.
O alta componenta a proiectului vizeaza o actiune de constientizare a consilierilor locali si judeteni ieseni cu privire la necesitatea sustinerii serviciilor sociale private de la bugetul celor doua institutii, demersuri care vor fi intarite si de Comisia ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala a judetului Iasi, a carei presedintie o detine in acest moment ADV Romania.
Proiectul “Construim durabil prin economie sociala” se va derula pe o perioada de 17 luni (iulie 2013 – decembrie 2014) si va beneficia de un buget de 244.500 CHF. Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Filed in: ONG-uri

Comments are closed.

;