Eveniment marca Adenium în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT)

Editura Adenium vă invită la lansarea volumului Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei, de Mihai Vacariu , vineri, 25 octombrie, la ora 17.00, în Galeriile Pod Pogor.  Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT).

Invitați, alături de autor: Elena Dulgheru, critic de film, preot dr. Nicolae Nicolescu, Bogdan Ulmu, regizor, scriitor și critic de teatru, Liviu Antonesei, director editorial Adenium.

În cadrul acestei întâlniri, vă invităm la o discuție despre volumul Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei și vă provocăm la o dezbatere pe teme tarkovskiene. Evenimentul va include vizionarea unor scene din filmele Andrei Rubliov, Oglinda, Solaris, Călăuza, Nostalgia și Sacrificiul.

Îndrăgostit de Tarkovski, Mihai Vacariu – un cinefil al calităţii, un trăitor al artei – pătrunde în labirinturile operei poetului-regizor, demonstrând că Fericirea constă în a trăi arta ca pe o rugăciune, în a nu te grăbi să trăieşti, ci în a te bucura să zideşti.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;