Daily Archives: 15:40

Grad de încredere ridicat acordat de ARACIS Universității Tehnice “Gheorghe Asachi”

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a primit „grad de încredere ridicat” în urma evaluării realizate în timpul anului trecut de către Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS). Este pentru a treia oară la rând când TUIASI primește o astfel de distincție, prima fiind oferită în 2009. În cursul anului acesta va avea loc și o ceremonie oficială, în care va fi înmânat certificatul...

CORONAVIRUS: Rata de incidență în județul Iași a depășit pragul de unu la mie

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 236 de cazuri noi de coronavirus, din care 44 în municipiul Iași, în creștere față de raportarea din ziua precedentă. Rata de incidenţă a cazurilor noi cumulată la 14 zile, la nivelul judeţului Iaşi, este de 1,13 la mia de locuitori (față de 0,91 la mie înregistrată cu o zi în urmă). Rata de incidență a cazurilor noi de coronavirus raportată la ultimele 14 zile în municipiul Iași...

Focar de COVID-19 la Institutul de Psihiatrie “Socola”

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iași a anunțat marți, 11 ianuarie, apariția unui focar de COVID-19 la Institutul de Psihiatrie „Socola” – Secția III Adulți, unde în urma anchetei epidemiologice, șase persoane (trei pacienți și trei cadre medicale) au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit reprezentanților DSP, pacienții confirmați pozitiv cu noul tip de coronavirus au fost izolați în unitate, iar cadrele medicale au fost izolate...

Bere brună cu aromă de ciocolată și cafea, produsă de studenții Universității pentru Științe Vieții

În cadrul atelierului de microproducție bere al Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a fost produs primul sortiment de bere brună de tip Chocolate Stout, în realizarea produsului fiind folosit malț cu arome de ciocolată și cafea. După ce anul trecut, studenții USV Iași au testat rețeta berii cu ghimbir, acum în atelierul propriu de microproducție sunt încercate alte rețete inedite. După finalizarea perioadei...
;