I.S.J. Iași participă la parteneriatul strategic Erasmus+ KA2 „STUDENT TALENT BANK”

Inspectoratul Școlar Județean Iași derulează, în perioada 2017-2019, Proiectul Erasmus+ „Student Talent Bank”, alături de partenerii săi, ALDA – The European Association For Local Democracy –  Franța (coordonator), PLATON M.E.P.E. – Grecia,  EUN PARTNERSHIP AISBL – Belgia, Universidad De Valladolidad – Spania, Stichting Incubator – Olanda și Eurocrea Merchant – Italia, având ca scop promovarea educației antreprenoriale în rândul profesorilor din școlile secundare, pentru a preveni abandonul școlar și a facilita tranziția de la școală la locul de muncă, printr-o implicare autentică a elevilor, inclusiv a celor din școlile care înregistrează un procent ridicat de minorități etnice.

În acest context, la întâlnirea transnațională a Proiectului Erasmus+ „Student Talent Bank”, organizată în Olanda, la Leeuwarden, în perioada 11-12 aprilie 2019, echipa Inspectoratului Școlar Județean Iași a fost reprezentată de d-na inspector școlar general, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, și d-na inspector școlar, prof. Gabriela Conea. Agenda evenimentului a inclus referiri la finalizarea traducerii modulelor de formare pentru profesori, identificarea conținuturilor platformei online dedicate elevilor, The Bank Talent School, analiza evaluării programului de formare a profesorilor participanți la sesiunea din martie 2019 organizată la Bruxelles de European School Network, strategii pentru organizarea unui evenimentul național de multiplicare, respectiv pentru diseminarea activităților, monitorizarea și evaluarea proiectului.

Activitățile asumate de către I.S.J. Iași au în vedere coordonarea regională, participarea la întâlniri transnaționale, precum și contribuții la dezvoltarea rezultatelor intelectuale. Concret, au fost finalizate șase module de formare: „Antreprenoriat”, „Abilități antreprenoriale: pedagogii noi și medii de învățare”, „Inteligență emoțională și leadership”, „Managementul diversității”, „Managementul talentelor și coaching”, „Învățare reciprocă”. De asemenea, șase profesori ieșeni au beneficiat de un program de studiu intensiv la Bruxelles, în luna martie 2019: Irina Elena Aporcăriței – Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași, Mihaela-Adina Romanescu și Maria Cristina Fulop – Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, Cătălina Mihaela Rusu – Colegiul Național Iași, Cristina-Emanuela Vameșu – Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași, Elena-Mirela Vasile – Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași.

Agenda viitoare include un eveniment de multiplicare (8 mai, Sala de conferințe Hotel Ramada Iași), pilotarea modulelor de formare, precum și acțiuni specifice de monitorizare și evaluare  a activităților din portofoliul proiectului.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;