Ziua Poliţiei Române, sărbătorită la Palas cu demonstraţii de dresaj canin şi expoziţii tematice

În acest week-end, ansamblul Palas va găzdui evenimente spectaculoase organizate cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Demonstraţii de dresaj canin, o expoziţie de armament şi autovehicule de intervenţie sunt doar o parte dintre surprizele pregătite de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, cu sprijinul Palas. Pe 25 martie 2014, Poliţia Română aniversează 192 de ani de atestare documentară.

Sâmbătă22 martie, între orele 12.00 – 16.00în parc, publicul va avea ocazia să admire un detaşament de tehnică al poliţiei ieşeneformat din autospeciale de intervenţieun laborator criminalistic şi autospeciale rutiere. Printre acestea se numără un autovehicul performant de mare viteză, folosit în misiuni de însoţire a coloanelor oficiale, de patrulare şi de intervenţie rapidă, dar şi de supraveghere şi control al traficului rutier, o motocicletă echipată corespunzător şi un autoturism Logan MCV, dotat cu un aparat de măsurare a vitezei – AUTOVISION – denumit şi radar invizibil.

De asemenea, vor fi prezenţi poliţiştii Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, antrenaţi şi pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă. Aceştia vor veni cu oautospecialădotată cu echipament de protecţie balistică şi echipamente de executare a misiunilor specifice. Luptătorii vor fi echipaţi cu ţinuta specifică trupelor de intervenţie ale Poliţiei Române şi vor prezenta toate armele din dotare, folosite în misiuni.

Cei pasionaţi de filmele cu poliţişti criminalişti vor vedea un autolaborator destinat cercetării la faţa locului, dotat cu tehnică foto-video digitalătruse specializate şi echipamente necesare descoperirii de urme şi probeCâinii poliţişti vor prezenta exerciţii demonstrative de autoapărare şi de găsire a unor substanţe, sub coordonarea instructorilor.

Poliţiştii de proximitate vor distribui pliante cu sfaturi preventive privind siguranţa bunurilor personale şi a locuinţei. Totodată, cei interesaţi de o carieră în acest domeniu vor primi toate informaţiile necesare cu privire la admiterea în unităţile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Duminică23 martie, în intervalul orar 14.00 – 18.00, publicul din Atriumul Palas va asista la exerciţii demonstrative de intervenţie ale poliţiştilor de la SAS, la prezentarea echipamentului şi a armamentului folosit în misiunivor primi sfaturi preventive de la poliţiştii de proximitate pentru a evita să devină victime ale infractorilor, iar câinii poliţişti vor executa câteva exerciţii pentru care au fost instruiţi.

Și în această duminică, prichindeii sunt invitaţi la o nouă sesiune de teatru cu păpuşi, care va avea loc de la ora 18.00, în zona Intersport din Palas Mall.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;