Parcul logistic ”Solo” a împins lângă Lețcani granițele afacerilor lui Bogdan Pițigoi

În prezența directorului general al Agenției Regionale de Dezvoltare Nord-Est (ARDNE), Constantin Apostol, precum și a arhitectului și a constructorului obiectivului, președintele Tester Grup, Bogdan Pițigoi, a anunțat marți, 25 martie, finalizarea lucrărilor la Parcul logistic “Solo”, primul obiectiv de acest fel din zona Moldovei. Parcul logistic ”Solo” se întinde pe o suprafață de 23.000 de metri pătrați, reprezentând o soluție modernă pentru companiile românești sau multinaționale care au nevoie de spații logistice de depozitare și servicii. Proiectul include spații de producție, depozite, birouri, o cantină restaurant, parcare, precum și alte numeroase facilități.

Proiectul ”Parc logistic comuna Leţcani – Judeţul Iaşi” este un proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007 – 2013, al cărui iniţiator şi realizator este SC SOLO SRL, care face parte din Tester Grup. Construcţia parcului logistic a început în luna februarie 2013 și s-a încheiat de curând, proiectul având ca scop crearea primului parc logistic din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, în vederea atragerii de investiţii şi stimularea creării de noi locuri de muncă. Prin obiectivele propuse, proiectul ”Parc logistic comuna Leţcani – Judeţul Iaşi” urmăreşte realizarea unei structuri de sprijinire a afacerilor, care să stimuleze la nivel local dezvoltarea economică durabilă, contribuind astfel la îndeplinirea obiectivului general al Programului Operaţional Regional, respectiv dezvoltarea echilibrată a regiunilor României. Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est fiind Organismul Intermediar desemnat de către Autoritatea de Management pentru implementarea Programului Operaţional Regional în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est. Valoarea totală a proiectului este de 28.778.444,07 lei, din care 13.627.514,56 lei reprezintă  finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi din bugetul naţional. La momentul deschiderii oficiale, parcul este deja ocupat în proporție de 85%.

Președintele Tester Grup, Bogdan Pițigoi, a dat de înțeles că intenționează să pună în aplicare și alte idei în perioadele care vor urma. “Am început afacerile pe Calea Chișinăului, iar în urmă cu patru ani, când am inaugurat Centrul de afaceri Ideo, agenții imobiliari erau solicitați să găsească proprietăți care să nu fie dincolo de Ideo. Sper ca în scurt timp, să se spună că se caută proprietăți care să nu fie mai departe de Parcul logistic Solo. Poate până când voi ieși la pensie, treptat, voi muta aceste granițe până la Roman, orașul în care m-am născut”, a spus Bogdan Pițigoi.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;