Iașul are legătură aeriană directă cu Tel Aviv

Începând de astăzi, 7 aprilie, ieșenii au o nouă legătură aeriană externă directă. Compania TAROM a introdus cursa spre Tel Aviv (Israel), primul zbor având loc chiar astăzi. Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Episcopiei Romano-Catolice și Comunității Evreilor din Iași (Abraham Ghiltman) prezenți la evenimentul de inaugurare a noii curse și-au manifestat sprijinul față de Consiliul Județean Iași și față de Aeroportul Internațional Iași. La eveniment au mai participat Andrei Filipoiu, directorul Direcției Siguranță în cadrul Autorității Aeronautice Civile Române, Nicolae Stoica, director al Centrului de Investigații și Analiză a Siguranței Aeronautice, și Cristian Iancu, comandant în cadrul TAROM.

Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, a precizat că noua cursă introdusă de către TAROM este un foarte important pas spre dezvoltarea economiei locale, Tel Aviv fiind una din cele mai importante centre economice ale lumii. „Prezența Iașului pe tabela din zbor din Tel Aviv, Londra, Roma, Torino, Bologna, Milano și Viena arată cât de mult se schimbă Iașul și reprezintă o condiție esențială pentru a ne putea deschide către lumea bună. Dacă nu ne dezvoltăm, nici investitorii nu vor veni la Iași să creeze noi locuri de muncă. Iașul nu este într-o concurență cu Vasluiul sau cu Romanul, ci cu Timișoara, Cluj Napoca, Budapesta sau Bratislava. Toate aceste orașe mari au aeroporturi, au infrastructură de transport și își pot permite să atragă investitori. De aceea e esențial ca proiectul Aeroportului să meargă la bun sfârșit. Pentru acest lucru e nevoie de un consens politic și toate partidele politice și liderii lor să înțeleagă că nu trebuie să blocheze cel mai important proiect al Iașului, așa după cum s-a încercat la ședința trecută”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași.

Totodată,  Marius Bodea, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Iași, a declarat că dezvoltarea aerogării ieșene este abia la început, un exemplu în acest sens fiind chiar participarea acesteia, în perioada 6-8 aprilie, la cel mai mare Târg de rute din Europa, Routes Europe. „Suntem din ce în ce mai prezenți, din ce în ce mai apreciați. Aeroportul Internațional Iași își dovedește potențialul și viitorul va dovedi același lucru. Săptămâna aceasta suntem prezenți la cel mai mare Târg de rute din lume, la Marsilia, și avem deja vești bune. Trei operatori aerieni și-au exprimat dorința de a avea discuții cu Aeroportul Internațional Iași, în condițiile în care, de regulă, aeroporturile se înscriu pe listele de discuții ale companiilor aeriene și nu invers. Cu fiecare lună Aeroportul Internațional Iași face un pas în față explorându-și potențialul său de a deservi un areal regional. Am construit un mecanism profesionist de a ne promova și de a face posibilă conectarea Iașului de toate marile puncte strategice de interes din Europa si nu numai. Suntem pe punctul de a depăși acel moment în care se declanșează creșterea în cascadă și în care totul va crește pe modelul <bulgărelui de zăpadă>”, a afirmat Marius Bodea.

Curse existente – Aeroportul Internațional Iași

–         IAŞI – TEL AVIV (Aeroportul Ben Gurion TLV) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână – lunea si joia

–         IAŞI – VIENA (Aeroportul Viena VIE) cu frecvenţă de 6 ori pe săptămână

–         IAŞI – ROMA (Aeroportul Fiumicino FCO) cu frecvenţă de 4 ori pe săptămână

–         IAŞI – BUCUREŞTI (Aeroportul Henri Coandă OTP) cu frecvenţă zilnică, de mai multe ori pe zi

–         IAŞI – BOLOGNA (Aeroportul G. Marconi BLQ) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână

–         IAŞI – LONDRA (Aeroportul Luton LTN) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână

–         IAŞI – TORINO (Aeroportul Caselle TRN) cu frecvenţă de 3 ori pe săptămână

–         IAŞI – MILANO  (Aeroportul Bergamo BGY) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână – începând cu 4 iunie

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;