Ambasadorul Indoneziei a vizitat Camera de Comerț și Industrie Iași

Joi, 10 aprilie 2014, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita Excelenţei Sale Diar Nurbintoro, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Indonezia în România.
Într-un cadru destins, care s-a dorit mai puţin protocolar şi mai axat pe discuţii concrete şi constructive cu reprezentanţii conducerii executive ai Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, a fost trecut în revistă potenţialul relaţiilor bilaterale în termenii unor viitoare investiţii şi colaborări în afaceri. Conducerea CCI Iaşi a făcut o prezentare economică a Iaşului, avantajelor şi oportunităţilor investiţionale, iar partea indoneziană a venit cu propunerea de a veni cu o delegaţie economică în Iaşi.
De comun acord s-a convenit organizarea la Iaşi, în 10-11 iunie, a unei sesiuni de întâlniri de afaceri între firmele indoneziene şi cele locale, Camera de Comerţ urmând a testa, în cursul lunii aprilie, interesul firmelor ieşene şi a centraliza domeniile de activitate şi tipurile de colaborare dorite. Rezultatul acestei consultări în mediul de afaceri local va fi transmis părţii indoneziene pentru identificarea firmelor corespondente şi alcătuirea delegaţiei.
De asemenea, firmele ieşene vor fi informate cu privire la organizarea Trade Expo Indonezia, în luna octombrie a acestui an, manifestare expoziţională ce cuprinde o multitudine de domenii de activitate. Ca facilităţi oferite: accesul reprezentanţilor firmelor ieşene va fi gratuit; membrii delegaţiei vor beneficia de două nopţi de cazare suportate de către organizatori şi de un program special de întâlniri în cadru organizat cu potenţiali parteneri de afaceri indonezieni.
Întrucât reprezentanţii Ambasadei au acordat un interes deosebit şi cooperării în plan academic, Camera de Comerţ a facilitat dialogul acestora cu reprezentanţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” (în cadrul întâlnirii de la Camera de Comerţ) şi ai Universităţii „Al. I Cuza” (la sediul UAIC, după întâlnirea de la CCI).

Filed in: Economic

Comments are closed.

;