Electrocardiografii gratuite la Centrul Medical Arcadia Palas

Pacienții interesați pot beneficia de electrocardiografii gratuite cu interpretare, în cadrul unui program de screening cardiovascular al populației derulat de rețeaua de sănătate Arcadia în această vară.

Serviciile vor fi oferite în fiecare săptămână, în zilele de vineri și sâmbătă, între orele 9:00 – 12:00, la Centrul Medical Arcadia Palas.

Electrocardiografia este investigația prin care este înregistrată și apoi evaluată activitatea electrică a inimii. Analizând electrocardiograma, medicul cardiolog observă ritmul cardiac, dacă există sau nu o suferință a vaselor de sânge ce hrănesc inima și, dacă e cazul, cât de întins este teritoriul afectat de această suferință. Pe parcursul electrocardiografiei, se plasează pe toracele și membrele pacientului mici electrozi, legați la aparatul ce înregistrează datele. Examenul este nedureros, rapid și nu provoacă disconfort pacientului.

Purtând numele generic „Inima ta vorbește pentru tine”, programul de screening cardiovascular inițiat de rețeaua privată de sănătate Arcadia are scopul de a depista persoanele cu suferințe cardiace asimptomatice, în faze precoce ale bolii, astfel încât tratamentul instituit să aibă eficiență maximă, iar riscul de complicații să fie evitat.

„Deși au trecut peste 100 de ani de când Einthoven a înregistrat prima electrocardiogramă în Olanda, tehnica nu și-a diminuat din importanță, ba din contră, a căpătat o tot mai largă răspândire în tot mai multe afecțiuni cardiace și ca test obligatoriu în cadrul examenelor de medicină internă sau înaintea unei intervenții chirurgicale importante. Practic, electrocardiografia face parte din rutina investigării unui pacient, și trebuie făcută periodic, măcar în scop preventiv, de fiecare dintre noi. Ca medic Arcadia, mă bucură inițiativa de a oferi acest examen gratuit cât mai multor pacienți. Serviciul trebuie înțeles ca un prim pas în investigarea inimii, căci o electrocardiogramă normală nu exclude o afecțiune cardiacă, în timp ce o electrocardiogramă patologică impune cu siguranță continuarea investigațiilor de specialitate”, arată dr. Dan Iliescu, coordonatorul Spitalului de Cardiologie Intervențională Arcadia.

Pentru a efectua gratuit electrocardiografia, persoanele doritoare trebuie să se prezinte la policlinica Arcadia din complexul Palas, în zilele de vineri sau sâmbătă, între orele 9:00 – 12:00. Pacienții vor fi preluați în ordinea sosirii la centrul medical, iar în cazul în care solicitările vor fi foarte numeroase, pacienții vor primi bonuri de ordine și vor fi programați la intervale orare fixe. În urma interpretării electrocardiogramei, pacienții vor ști dacă starea lor sugerează un risc cardiovascular crescut, dacă se impune o examinare cardiovasculară avansată și, după caz, care este conduita medicală recomandată pentru fiecare situație în parte.

Programul de screening cardiovascular gratuit al populației este o acțiune de responsabilitate socială Arcadia și face parte dintre inițiativele ce marchează împlinirea a doi ani de activitate a rețelei medicale.

Centrul Medical Arcadia Palas este amplasat la parterul clădirii de birouri United Business Center 2, pe esplanada ce unește zona Sălii Sporturilor de parcul Palas. Inaugurată în toamna anului trecut, policlinica oferă servicii complete de analize, diagnostic și investigații în 18 specialități medicale, pentru adulți și copii, într-un ambient plăcut și primitor.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;