Încep conferinţele „Ai copil. Învaţă să fii Părinte”

Şcoala „Varlaam Mitropolitul”, aflată sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, redeschide luni, 5 mai, seria de conferinţe “Ai copil. Învaţă să fii părinte”. Ajuns la cea de-a VII-a ediţie, evenimentul propune părinților ieșeni două conferințe centrate pe tema „Stresul bun și Stresul rău în viața copiilor noștri”, care vor fi susţinute de doi invitaţi de marcă — Irina Păcurariu, jurnalist, şi Urania Cremene, expert în Parenting în Aula Magna a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi.
Întâlnirea cu Irina Păcurariu va avea loc luni, 5 mai, începând cu orele 18:00. Irina Păcurariu va aborda un subiect foarte sensibil – „Cât suntem de responsabili de stresul copiilor noștri?”. Împreună cu publicul vom încerca să aflăm dacă această stare de stres apare ca o presiune indusă din partea părinţilor sau dacă este determinată din mediul social. Irina Păcurariu este mama a doi copii, Ana Carina (13 ani) şi Petra (7 ani). ÎI place să descopere mereu lucruri noi şi-i plac poveştile cu şi despre oameni.
A doua conferinţă va avea loc luni, 12 mai, începând cu ora 18, şi va fi susţinută de Urania Cremene, care va aborda un subiect delicat – “Performanţă şcolară sau personală”. Urania Cremene este expert în Parenting și certificată în exclusivitate pentru România de către Parent’s ToolShop Inc SUA. Mamă a unui băiețel de 3 ani și jumătate, Urania Cremene este de părere că parenting-ul, până să devină natural, are nevoie de efort conștient și de timp. Expertul va oferi răspunsuri și indicii la dilema „Perfomanță școlară sau personală”, detalii care ne vor ghida spre a alege varianta cea mai sănătoasă în dezvoltarea copilului – „încrederea în sine, responsabilitatea, abilitatea de a lua decizii și de a rezolva probleme, abilitatea de a relaționa cu ceilalți. „Seria de conferinţe vine în întâmpinarea unor nevoi foarte mari în comunităţile din România legate de implicarea părinţilor în educaţia copiilor. Ne dorim să facilităm accesul a cât mai multor părinţi la conferinţe cu speakeri consacraţi, întâlniri la care fiecare să împărtăşească din experienţă, să afle lucruri noi, să plece cu răspunsuri la întrebările care îl frământă”, a explicat Cristina Gheorghe, directorul executiv al Fundaţiei “Varlaam Mitropolitul”.
Prima ediţie din Iaşi a seriei de conferinţe „Ai copil. Învaţă să fii Părinte” a avut loc în 2011, fiind o premieră pentru această zonă a ţării. Evenimentul a reunit, pe parcursul celor 7 ediţii, speakeri cunoscuţi – Cristina Neguţ, dr. Raluca Ghionaru, Prof. univ. Dr. Pavel Chirilă, Monica Reu, Ruxandra Pârjoleanu, Cristina Trepcea, Sorin Mihalache, Diana Teodorescu, Maica Siluana, Marius Tudosiei, Diana Stănculeanu şi a devenit deja un eveniment educaţional de referinţă, cu o audienţă care s-a ridicat la mii de părinţi.

Intrarea la conferinţe este gratuită.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;