Antibiotice investeşte pe timp de criză în dezvoltarea profesională a angajaţilor

 

 

 

Compania Antibiotice investeşte în dezvoltarea profesională a angajaţilor pentru a face faţă noilor provocări din industria farmaceutică.

Pentru al treilea an consecutiv,  programul Şcoala de vară „a+” este dezvoltat de Fundaţia „Antibiotice – Ştiinţă şi suflet” a companiei pentru a facilita dezvoltarea competenţelor şi aptitudinilor profesionale şi a stimula schimbarea comportamentelor angajaţilor în vederea susţinerii dezvoltării companiei.

Astfel, 460 salariaţi de la nivel de top management până la nivel de execuţie, au urmat în lunile iunie şi iulie 6 module de dezvoltare a competenţelor şi aptitudinilor profesionale, centrate pe trei mari direcţii inovare şi creativitate, cultură organizaţională şi dezvoltarea abilităţilor manageriale.

Cursurile şi prelegerile au fost susţinute de cadre didactice universitare de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi de la ASE Bucureşti. Între temele abordate cu angajaţii la cursurile şcolii de vară s-au numărat managementul riscului, stiluri de comportament pentru obţinerea performanţei, brand management, leadershipul în perioade de incertitudine, relaţiile interumane şi gestionarea conflictelor precum şi workshop-uri privind dezvoltarea abilităţilor manageriale.

Se vorbeşte tot mai mult astăzi de faptul că cea mai importantă resursă a unei companii o reprezintă oamenii calificaţi, oamenii care au competenţe şi care devin din simpli angajaţi, colaboratori, într-un parteneriat creat în beneficiul întregii organizaţii. Pentru a parcurge această distanţă de la angajat la colaborator, atât oamenii cât şi organizaţia trebuie să treacă printr-un proces de schimbare. În această perioadă de incertitudine economică, cred că angajaţii noştri trebuie să devină colaboratorii noştri care să sprijine compania în a face salturile de dezvoltare pe care competiţia şi mediul economic global actual le cer. Acesta este de altfel şi unul din motivele pentru care Antibiotice a înţeles să investească bani şi energie în Şcoala de vară „a+” ca să îşi dezvolte una din cele mai importante resurse, specialiştii”, a explicat Ioan Nani, Director General Antibiotice.

În următoarea etapă a şcolii de vară (25 iulie-31 august 2012) vor avea loc cursuri şi traininguri pentru studenţii din anii finali şi absolvenţii facultăţilor de farmacie, chimie şi chimie industrială. În cadrul acestor cursuri, tinerii vor fi familiarizaţi cu cerinţele şi reglementările din industria farmaceutică şi vor cunoaşte, în mod practic, ce înseamnă producţia unui medicament de calitate, sigur şi eficient.

”Programul Scoala de Vara „a+” este remarcabil in peisajul corporatist regional datorită complexitaţii şi calităţii sale. Realizarea unui program cu peste 50 de module de formare, focalizate spre dezvoltarea profesională a unei mari varietăţi de specialişti din companie, este un efort cu puternice ecouri în competenţa angajaţilor acestei companii şi în perspectivele de evoluţie a companiei. Colaborarea excelentă cu personalul academic invitat, pentru identificarea şi transferul de cunoştinţe ştiinţifice şi aplicative cu caracter de noutate, este a doua caracteristică cheie a acestui program. O ultimă caracteristică pe care consider că trebuie să o evidenţiez este aceea a utilităţii temelor abordate, realizată prin alinierea modulelor de formare la priorităţile strategice ale companiei pentru anii următori”, a declarat lect.dr. Andrei Ştefan Neştian, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

În urma derulării primelor două ediţii (2010 şi 2011) ale programului Şcoala de vară „a+”, aproximativ o treime dintre angajaţi au intrat în contact cu informaţiile şi cunoştinţele prezentate la cursuri iar 16 tineri specialişti care au urmat şcoala de vară au fost angajaţi în Antibiotice, în domeniile cercetării, dezvoltării farmaceutice, controlului calităţii şi producţiei de medicamente.

Pentru informatii suplimentare privind selectia participantilor la Scoala de vara a+, click aici.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;