PALAS sprijină micii antreprenori

Aşa cum a făcut şi cu alte ocazii, Palas Mall sprijină mediul educaţional ieşean şi încurajează evenimentele care dezvoltă abilităţile tinerilor. Astfel, sâmbătă, 17 mai 2014Palas Mall a găzduit festivitatea de premiere a Salonului Proiectelor de Antreprenoriat, concurs organizat de Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. Elevii cu spirit antreprenorial au prezentat cele mai reuşite idei de business, iar Palas Mall le-a oferit cadouri câştigătorilor de pe locurile I, II, III şi menţiune.

Toate proiectele prezentate în cea de-a treia ediţie a concursului de idei de afaceri pentru elevi, care a avut ca temă „Entrepreneurship in School”, au fost ingenioase, captând atenţia juriului pentru elementul de noutate şi caracterul practic al planului lor. Premiul întâi şi premiul special pentru cea mai originală idee de afaceri au fost acordate echipei formată din Dragoş FrunzăCristian Lenta şi Lucian Carp, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi, sub îndrumarea profesoareiMarinela Brînză. Aceştia propun să adune toate frunzele din spaţiile publice şi să le transforme în îngrăşământ pentru ciupercării sau să le utilizeze pentru încălzirea locuinţei. Premiul doi şi premiul special pentru cea mai bună prezentare au revenit echipei compusă din Andreea Otilia Cohal, Narcis Leonard ComanGeorge Cristian şi Cosmin Donose, elevi ai Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi, coordonaţi de profesoara Tatiana TudoriPremiul trei a fost adjudecat de Ana Adonicioaei, Marina Boldureanu şi Bianca Chelariu, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi, cu sprijinul profesoarei Cristina Anton.

Menţiunea şi premiul special pentru cel mai bun plan de afaceri au ajuns la echipa Colegiului Economic Administrativ Iaşi, formată din Ioana Alexandra Alexandrescu, Robert Neculai Haisuc, Paul Petrişor şi Diana Vlădeanu. În demersul lor, elevii au primit sfaturi de la profesoarele Ana-Maria Buzemurgă şi Marinela TeşuPremiul special pentru cea mai realistă idee de afaceri a ajuns la Cosmin Constantin Hrib, de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Iaşi, şi Gabriela Laura Andrei, de la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” Iaşi, ajutaţi de profesoara Irina Elena Aporcăriţei. De asemenea, premiul special pentru cel mai bun stand a fost acordat echipei Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi, din care fac parte Ştefan Cosmin BuragaElena Domnica Dron, Laura Moroşanu, Mădălina Ioana Nica şi Cosmina Ioana Vrînceanu. În realizarea proiectul lor au fost susţinuţi de profesorii Ana Maria Fuioagă şi Alin Brădescu.

 Pentru al doilea an consecutivpremiile au fost acordate de Palas Mall, pentru a încuraja tinerii în pregătirea lor antreprenorială. Concursul are scopul de a pregăti elevii pentru o carieră şi de a le oferi un schimb de experienţă valoros. Ei îşi exprimă propriile idei şi le promovează, dezvoltând capacităţi de negociere, utilizare eficientă a resurselor, găsirea nişelor de piaţă şi lucrul în echipă.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;