5:14 pm - Monday April 29, 6926

”Science Week” la Colegiul ”Costache Negruzzi” din Iași

Colegiul ”Costache Negruzzi” din Iași organizeaza în perioada 20 – 24 mai 2014cea de-a VII-a ediție a proiectului educațional ”Science Week”, eveniment științific de anvergură prin calitatea, diversitatea și originalitatea activităților, prin implicarea elevilor, prin deschiderea științifică și educativă, asigurate de seriozitatea și prestigiul partenerilor.

”Proiectul se adresează, în primul rând, elevilor, fiind o activitate coordonata chiar de elevii colegiului, sub discreta și competent îndrumare a profesorilor din această institutie cu tradiție în spațiul cultural ieșean. Filosofia proiectului vizează participarea tinerilor din liceele teoretice din județul Iași în cadrul unor activități, ateliere, dezbateri, conferinte, dincolo de spațiul rigid al clasei, într-o tentativă de a descoperi farmecul științelor, latura lor experimentală, lucrul în echipă, creativitatea și provocările explorării științifice”, a declarat prof. dr. Elvira Rotundu, directorul Colegiului ”Costache Negruzzi” din Iași.

Noutățile ediției din acest an a proiectului ”Science Week” sunt: inaugurarea ”pendulului Foucault”, lansarea unui nou număr al revistei de științe ”Gnosis”, conferința ”Călătorii extraordinare – America de Sud”, susținuta de prof. univ. dr. Gheorghe Romanescu, de la Facultatea de Geografie a Universității ”Al. I. Cuza” Iași, conferința “Ingineria tiulară. Conexiuni aplicative cu sfera bio-medicală”, conferință “Introducere în psihologia sufletului: emoțiile umane”, conferința “Nanostiinta și lumea vie”, conferința “Bolile oculare-Între mit și adevăr”, conferința “Sănătatea pielii”, workshop cartografie, workshop criminalistică și medicină legală, workshop ”Photoshop”, sesiuni experimentale pentru biologie, fizică și chimie, concursuri: interdisciplinar, de photoshop, de matematică, de chimie ”Ioan Martinuș”, ”Treasure Hunt”, expoziție de machete. Coordonatorul ediției este Mihaela Țura, profesor de fizică, directorul adjunct al colegiului.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;