5:13 pm - Monday April 19, 2382

Consilierii locali ai comunei Miroslava au vizitat Centrul Național de Economie Socială al Fundației “Alături de Voi” România

Consilierii locali ai comunei Miroslava au vizitat astazi Centrul National de Economie Sociala  al Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania, in cadrul campaniei ”Cunoaste, apreciaza si sustine!” – initiativa a ADV Romania prin care se urmareste promovarea parteneriatul public-privat in ceea ce priveste incluziunea sociala.

Consilierilor li s-a explicat ce misiune si-a asumat fundatia, faptul ca prin economie sociala se urmareste realizarea de activitate economica ce este reinvestita in programe de asistenta sociala  si in ce consta activitatea unitatii protejate autorizate Util Deco, sectie interna a ADV Romania.

A fost evidentiat faptul ca la Util Deco sunt create locuri de munca protejate pentru 36 de persoane cu dizabilitati si ca, de fapt, organizatia realizeaza o investitie majora in comunitate.

De altfel, ADV Romania isi afirma cu consecventa rolul de investitor in comunitate, dat fiind faptul ca a creat 93 de locuri de munca, a gestionat pana in prezent peste 12 milioane de euro, a virat numai in anul 2013 peste 600.000 euro, taxe si impozite pe salarii, respectiv TVA si alte taxe. Pe langa investitia financiara, de o importanta majora si parte din misiunea fundatiei, este dubla investitie in tineri, pentru ca de obicei isi gasesc greu un loc de munca, iar pe de alta parte, ca au o dizabilitate care la Util Deco a fost transformata in abilitate, devenind astfel angajati de succes.

Dupa aceasta informare, consilierii locali au fost invitati sa vada atelierele de croitorie, tipografie, artizanat, pictura, legatorie manuala, serviciul de arhivare si depozitare documente ale unitatii protejate Util Deco si sa cunoasca astfel modelul de economie sociala al fundatiei.

Produsele si serviciile Util Deco pot fi vizualizate pe www.utildeco.ro.

Interesul invitatilor a fost clar orientat spre o viitoare colaborare, fiind mentionate intentii de valorificare a resurselor autohtone prin programe de economie sociala –  precum legumele si fructele, produsele lactate si plantele medicinale. De altfel, deja a fost stabilit un dialog intre autoritatile locale din Miroslava, ADV Romania si alti parteneri, pentru realizarea unui proiect care sa puna in valoare potentialul local.

“Va multumim ca ati acceptat invitatia noastra si sunt convinsa ca impreuna putem dezvolta colaborari pentru comunitatea in care ne aflam. Noi vedem autoritatile locale ca un partener important, la fel de interesat ca noi sa sprijine activitatea organizatiei, pentru ca pana la urma rezolvam o problema comuna – a persoanelor cu dizabilitati. Asteptam din partea Consiliului Local Miroslava suport, si puteti incepe prin a crea infrastructura in zona – o conditie importanta pentru facilitarea accesului la serviciile dezvoltate de noi pentru comunitate”, a declarat Angela Achitei, presedintele ADV Romania.

„Si noi ne bucuram de ceea ce am vazut aici, si in prima sedinta a Consiliului Local va fi supusa aprobarii decizia asfaltarii strazii Bazinelor, pentru ca noi ii sprijim pe cei care investesc in comuna”, a promis Dan Nita, primarul comunei Miroslava.

Filed in: ONG-uri

Comments are closed.

;