Festivalul Internaţional al Educaţiei s-a lansat la Bookfest

Sâmbătă, 30 mai, în cadrul Bookfest București, a avut loc o acțiune de promovare a Festivalului Internațional al Educației și de lansare a inițiativei Iași Capitală Culturală Europeană 2021. La eveniment au participat primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, respectiv maestrul Ion Caramitru, Președinte de Onoare al FIE 2014 și Adrian Păduraru, purtătorul de cuvânt oficial al festivalului. „Cultura ar trebui să fie un prilej de unire și de consens. Tocmai de aceea cred că ambiția Iașului de a deveni Capitală Culturală Europeană în 2021, ambiție concretizată și în organizarea FIE 2014, este un proiect îndrăzneț, dar perfect realizabil. Iașul are multe alte atuuri în această cursă, iar acțiunile de promovare de genul celei care ne-a adunat aici au scopul de a face auzit glasul Iașului în România culturală contemporană” a declarat Gheorghe Nichita, primarul Iașului.

La rândul său, maestrul Ion Caramitru a subliniat faptul că, după părerea lui, Iașul se află într-o poziție culturală privilegiată, reușind în ultimii ani să îmbine manifestările de ținută cu probabil cea mai bogată tradiție culturală din spațiul românesc.

În final, primarul Gheorghe Nichita a invitat personalitățile prezente să semneze într-o carte de onoare pentru susținerea Iașului în cursa desemnării Capitalei Culturale Europene în 2021. Printre primii semnatari, s-a aflat şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Vorbitorii s-au adresat unei audiențe numeroase, din care au făcut parte figuri marcante ale culturii românești. Acțiunea a reprezentat doar o parte a promovării FIE în cadrul Bookfest. La standul permanent pe care l-a avut Fundația Iași Capitală Culturală Europeană 2021 s-au perindat peste 10.000 de vizitatori care au primit broșuri, pliante și alte materiale promoționale.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;