Inovare şi dezvoltare în structurarea şi reprezentarea cunoaşterii prin burse doctorale şi postdoctorale

Academia Română, Filiala Iaşi, în calitate de beneficiar al proiectului “Inovare şi dezvoltare în structurarea şi reprezentarea cunoaşterii prin burse doctorale şi postdoctorale (IDSRC – doc postdoc)”, POSDRU/159/1.5/S/133675, finanțat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, PROPUNERI DE PROIECTE STRATEGICE nr. 159 „Sprijin pentru doctoranzi și cercetători postdoctorat”, AXA PRIORITARĂ 1 “Educația și formarea în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere”, DOMENIUL MAJOR DE INTERVENȚIE 1.5 “Programe doctorale şi post-doctorale în sprijinul cercetării” a organizat astăzi, 27 iunie 2014, conferința de deschidere a proiectului.

Conferința a avut loc pe data de 27 iunie 2014, în Aula Academiei Române, Filiala Iași, începând cu ora 09.00, și a fost deschisă de Acad. Bogdan C. Simionescu, Vicepreședinte al Academiei Române, Prof. univ. dr. ing. Mihail Voicu m.c.A.R., Președinte al Filialei Iași a Academiei Române, Filiala Iași, și Acad. Teodor Dima, Directorul Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gheorghe Zane”, Iași. După partea introductivă prezentată de domnii academicieni, managerul de proiect, CS III Dr. Dan-Gabriel Sîmbotin, a prezentat pe larg componentele, beneficiile şi rezultatele așteptate ale principalelor activități specifice proiectului. Conferința a fost organizată în cadrul unui eveniment mai amplu, desfășurat pe o perioadă de două zile, alături de workshop-ul inaugural cu bursierii, care a reprezentat o oportunitate pentru bursierii doctoranzi și postdoctoranzi de a se reuni cu echipa de cercetare din care fac parte și alături de care își vor desfășura activitatea de cercetare pe parcursul proiectului. De asemenea, au avut posibilitatea de a afla informații concrete și detaliate cu privire la ceea ce vor avea de întreprins pe perioada contractuală.

Scopul acestui eveniment a fost încurajarea tinerilor cercetători aflați la început de drum de a păși cu încredere în noua activitate în care s-au implicat și promovarea valorii lor și a oportunității de a o spori prin intermediul prezentului proiect pe care îl considerăm ca fiind un pas înainte pentru societatea românească.

 Parteneri: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu;
Universitatea din Bucureşti;
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca,
Centrul Universitar Nord din Baia Mare;
Laboratorio Athena,
Terni Italia.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;