Campanie privind creșterea gradului de civilizație și respect reciproc în trafic, inițiată de conducerea Aeroportului Iași

Aeroportul Iași se implică, din nou, în proiecte care pun accentul pe informare și prevenire, după ce anul trecut, împreună cu Poliția Transporturi, a derulat o campanie de prevenire a pierderilor de bagaje. Campania “Rebeli cu o cauză”, derulată de Aeroportul Internațional Iași, avându-i ca parteneri pe Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Iași, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași,  SMURD Iași, Crucea Roșie – filiala Iași și cluburile de motociclism, va demara în perioada 15-31 iulie o campanie care are ca scop creșterea gradului de civilizație și respect reciproc între participanții la traficul rutier. Potrivit organizatorilor, activitățile se vor derula inclusiv pe infrastructura de mișcare a Aeroportului Internațonal Iași, fără perturbarea programului de zbor, cu notificarea către toate autoritățile competente și cu asigurarea tuturor condițiilor de securitate aeroportuară. Vineri 25 iulie, în parcarea Aeroportului Iași va avea loc un exercițiu de descarcerare ISU-SMURD și o demonstrație de prim ajutor. Sâmbătă, 26 iulie, va avea loc o demonstrație sportivă auto – moto la pista Aeroportului Iași, iar duminică, 27 iulie, este programat un mini-recitalîin memoria lui Adrian Berescu, susținut de artistul Filip Papa, membru al Cvartetului ”Ad Libitum”. Evenimentul se va incheia, tot în parcarea Aeroportului Iași, cu o expoziție de motociclete de diverse tipuri, alături de echipamente de protecție. ”Prin această campanie ne manifestăm deschiderea de a organiza sau de a fi parteneri în activități similare la Aeroportul Iași. Este evident că, în prezent, datorită traficului aerian mult sporit, condițiile organizatorice sunt mai dificile. “Ziua porților deschise”, pe care alte instituții o organizează, are alt specific la noi, având în vedere regulile de securitate ce trebuie respectate cu strictețe. Porțile noastre, însă, sunt deschise pentru manifestări similare, susținute într-un cadru organizat”,  a declarat Marius Bodea, președintele Consiliului de Administrație (CA) al Aeroportului Internațional Iași.

Evenimentul se adresează atâtșsoferilor pe patru roți, celor care pilotează motociclete, scutere sau mopede, cât și bicicliștilor. Mesajul principal pe care dorește să-l transmită Aeroportul Iași este acela că viteza foarte mare are logică pe un circuit special amenajat – auto, moto, karting – sau pe pista unui aeroport, în niciun caz în traficul rutier, unde viteza și neatenția pot avea consecințe tragice.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;