Caravana Filmelor TIFF ajunge în Parcul Palas

Și în acest an, Caravana Filmelor TIFF se opreşte timp de două zile în parcul Palas. Ieşenii sunt invitaţi la film marţi, 5 august, şi miercuri6 august, de la ora 21.45în zona piaţetei principale din parc, unde vor avea ocazia să vizioneze două dintre peliculele de succes prezentate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2014„București unde ești” şi „Stockholm”Intrarea este liberă.

Marți, 5 august – „București unde ești”, în regia lui Vlad Petri. La 23 de ani de la Revoluţie, românii se întorc pe străzile Bucureştiului, recucerind spaţiul public. Regizorul le urmăreşte poveştile pe parcursul unui an de zile, de la primele zile ale protestelor, până în zilele referendumului pentru demiterea preşedintelui. Un film despre oameni în acelaşi timp impulsivi şi curajoşi, pierduţi şi devastaţi. Şi despre o revoluţie care devine o absurditate tragică.

Miercuri, 6 august – „Stockholm”, în regia lui Rodrigo Sorogoyen, câștigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2014. O întâlnire aparent banală, între un băiat și o fată. El îi mărturisește că s-a îndrăgostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbării lor nocturne prin Madrid, fiecare își dezvăluie treptat dorințele, secretele, dar și câteva minciuni nevinovate. Curând, însă, vor reveni cu picioarele pe pământ, în realitatea dură a luptelor pentru control, a jocurilor psihologice și a conflictelor între sexe. „Stockholm” oferă ocazia de a observa relațiile dintre tinerii din ziua de azi.

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino, ajunsă la a cincea ediţie. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul, Odessa şi Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa, caravana își propune să aducă în atenţia publicului filme de succes din ţările UE şi non-UE, în 10 oraşe din România.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;