Caravana Filmelor NexT soseşte în Parcul Palas, pentru două seri de picnic şi cinema sub clar de lună

După opt ediţii ale Festivalului Internaţional de Film NexT desfăşurate în Bucureşti, Caravana Filmelor NexT pleacă la drum, în parcuri, pe pajişti, în grădini sau pieţe centrale, în opt oraşe din ţară. Pe 20 şi 21 august 2014Caravana Filmelor NexT se opreşte în parcul Palas, pentru două seri de picnic şi cinema sub clar de lună. Spectatorii ieşeni sunt invitaţi să vizioneze, în aer liber, o parte din cele mai bune scurtmetraje văzute, de-a lungul timpului, în sălile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT. Producţiile, naţionale şi internaţionale, sunt reunite în două programe speciale, iar intrarea este liberă pentru ambele seri de proiecţie.

Miercuri, de la ora 21.30în parcul Palas este Disco NightNexT Disco Night. În „Outrageously Disco”, o poveste de dragoste se naşte pe ringul de dans, în strălucirea şi pulsaţiile discotecii; în „Moore Street Masala”, dragostea se înfiripă pe ritmuri bollywoodiene la supermarketul din colţ, iar în „West Bank Story”, iubirea dintre un israelian şi o palestiniancă aduce, în sfârşit, pacea. Poveşti de dragoste înflăcărate şi nu numai, în şapte musicaluri cu dichis, vesele şi colorate, cu cântece de fredonat iar şi iar.

Joi21 august, de la ora 21.30la Palas este seara filmului scurt românesc, la NexT Romanian Shorts. O comedie molcomă („Şanţul”), o poveste înduioşătoare despre taţi şi fii („Colivia”), alta despre lucrurile pe care le faci din dragoste („Marilena de la P7”), dueluri cu săbii ascuţite şi sânge ţâşnind în toate părţile ca-n filmele lui Tarantino („12 minute”) şi ceva probleme de pe platoul de filmare („Şi băieţii câteodată”), toate în cinci  scurtmetraje româneşti „cu zvâc”, mai vechi şi mai noi.

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;