O nouă serie de cursuri și examene la Institutul Cultural Francez din Iași

Institutul Cultural Francez dă startul în această toamnă unei noi serii de cursuri şi examene, structurate în două sesiuni, o sesiune intensivă şi, respective, una extensivă. Prima dintre acestea, care se va desfășura în perioada 15 septembrie – 10 octombrie  (înscrierile făcându-se între 1 şi 12 septembrie) va cuprinde module de 54 de ore de franceză generală sau specializată pentru adulţi (câte trei ore zilnic), ce oferă avantajul de a parcurge în timp foarte scurt mare parte a unui nivel sau chiar un nivel integral. Sesiunea extensivă va avea loc între 13 octombrie şi 12 decembrie (înscrieri între 1 septembrie şi 10 octombrie) şi va cuprinde cursuri construite din perspectiva acţională a Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbile Străine, cu orientare spre competenţe pragmatice de înţelegere şi exprimare scrisă şi orală. La cerere, se pot face simulări de examene DELF/DALF, corespunzător nivelului. Potrivit organizatorilor, un curs oferit celor interesați îl reprezintă și cel de limba franceză generală – cursuri pentru adulţi – în timpul cărora cursanţii vor avea posibilitatea de a deprinde/aprofunda franceza alături de o echipă profesionistă şi de a obţine atestate şi diplome (DELF/DALF) care dovedesc capacitatea de a utiliza limba franceză, în funcţie de nivel: A1, A2, B1, B2, C1 si C2. Persoanele care doresc să studieze în Franţa sau să emigreze în Canada pot susţine testele internaţionale TEF / e-TEF, TEFaQ / e-TEFaQ, TEF Canada, TEF Naturalisation. Franceza generală – cursul pentru copii – se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 15 ani, precum şi liceenilor. Axate pe situaţii de comunicare specifice vârstei, cursurile sunt creative şi ludice. Ele conţin de asemenea module de antrenament pentru obţinerea diplomelor DELF Prim şi DELF Junior. Următoarea sesiune pentru obţinerea diplomelor DELF/DALF pentru elevi şi adulţi va avea loc pe 8 şi 9 noiembrie, înscrierile făcându-se până pe 31 octombrie. Principalele atuuri ale diplomelor DELF/DALF: sunt valabile pe viaţă şi recunoscute internaţional, permit continuarea studiilor într-o ţară francofonă, facilitează mobilitatea pe piaţa muncii, fiind recunoscute internaţional.
Un alt curs la care ieşenii se pot înscrie este cel de franceză specializată – pregătire pentru diplomele CCI-Ile-de-France. Acest tip de curs se adresează şi instituţiilor şi întreprinderilor care doresc perfecţionarea cunoştinţelor de franceză ale salariaţilor. Domenii: Afaceri; Turism şi domeniu hotelier; Juridic; Medical;
• Important: La finalul cursului pot fi obţinute diplomele Camerei de Comerţ şi Industrie din Paris, recunoscute internaţional. Cursurile de pregătire DELF Junior se vor desfășura la Colegiul Naţional din Iaşi, în perioada septembrie – noiembrie, pentru sesiunea DELF din noiembrie, publicul ţintă reprezentându-l elevii de gimnaziu şi liceu, înscrierile făcându-se până pe 12 septembrie, la Institutul Francez Iaşi. Diplomele sunt eliberate de Ministerul francez al Educaţiei Naţionale, fiind valabile pe viaţă, ele înlocuind proba de limba străină de la Bacalaureat şi testul de limbă de la admiterea în liceu (profil bilingv franceză). Franceza pentru cei mici – curs opţional se poate studia în grădiniţele din Iaşi, fiind un curs care vizează grupele mari şi mijlocii, cu durata de 30 de şedinţe pe întreaga desfăşurare a anului şcolar. Înscrierile se fac până pe 12 septembrie la direcţiunea grădiniţei. La cerere, Institutul Francez Iaşi oferă lecţii deschise gratuite pentru copiii din gradiniţe şi părinţii lor, în luna septembrie.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;