Grupul URB investește în educarea tinerei generații de profesioniști acordând cinci burse private unor masteranzi ai Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”din Iași

Fabrica de Rulmenți Bârlad, membră a Grupului  URB, acordă cinci burse private unor studenți masteranzi ai Facultăţii de Construcții de Mașini și Management Industrial din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, continuând astfel tradiția în sprijinirea cercetării și educației academice, ca o condiție esențială pentru progres.

Conform contractului de acordare a burselor private ce va fi semnat de reprezentanţi ai URB, ai Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial şi de către studentul beneficiar, cei cinci masteranzi vor beneficia de o bursă lunară, timp de doi ani. Programul include şi opt săptămâni de documentare directă în fabrică. La finalul contractului de acordare a bursei private şi după susţinerea examenului de disertaţie, inginerii vor fi angajaţi în cadrul departamentelor din URB, conform pregătirii universitare, pentru o perioadă de minimum doi ani.

Ideea acordării acestor burse îi aparține domnului Mustafa Tunca Dingiloglu, CEO-ul Grupului URB, care consideră că tânăra generație trebuie să fie sprijinită pentru a atinge excelența profesională.

„Sunt încântat să anunț acest parteneriat valoros cu Facultatea de Construcţii Maşini şi Management Industrial, care face parte dintr-o instituţie academică de top, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Ne dorim ca în urma acestei colaborări ambele părți să aibă de câștigat, în sensul că studenții vor avea șansa să lucreze și să beneficieze de expertiza specialiștilor URB într-una din cele mai moderne unități de producție a rulmenților, în timp ce fabrica noastră se va bucura de prezența unor ingineri tineri și talentați, instruiți conform standardelor și nevoilor noastre. Un suflu tânăr este întotdeauna binevenit”, spune domnul Mustafa Tunca Dingiloglu, CEO-ul Grupului URB.

„Aceasta nu este prima noastră colaborare cu Rulmenți Bârlad, unul dintre cei mai mari agenți economici din regiune. Sprijinul URB este esenţial pentru masteranzii noștri care vor avea șansa să aplice cunoștințele acumulate în facultate într-o fabrică de top în domeniul ingineriei industriale precum Rulmenţi Bârlad. În plus, tinerii vor avea marea şansă de a deveni membri ai echipei URB.  Ne dorim ca în viitor să continuăm să dezvoltăm noi proiecte nobile împreună cu URB, care să asigure un transfer reciproc de valoare”, spune Prof. Dr. Ing. Gheorghe Nagîț, Decanul Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial.

O echipă formată din profesioniști ai fabricii și ai universității va monitoriza studenții pe parcursul întregului proces. Bursierii se vor confrunta în detaliu cu aspecte de bază ale industriei rulmenților cum ar fi: optimizarea proiectării rulmenţilor sferici prin analiză mecanică, termică şi de vibraţie, utilizând ANSYS; optimizarea proiectării rulmenţilor cilindrici prin analiză mecanică, termică şi de vibraţie, utilizând ANSYS; optimizarea tehnologiei de asamblare a rulmenţilor pentru creşterea gradului de împerechere a componentelor; optimizarea tehnologiei de prelucrare din ţeavă a inelelor prin operaţii de strunjire; optimizarea tehnologiei de prelucrare a inelelor cu pereţi subţiri prin operaţii de rectificare/ strunjire dură.

Grupul URB este încrezător că programul-pilot va fi de succes și promite să continue parteneriatul cu mediul academic.

***

Despre URB Group

Compania Rulmenţi Bârlad, membră a Grupului URB, este unul dintre principalii agenți economici din estul României. Grupul deține de asemenea, fabrici de rulmenți în Ungaria și Turcia și are peste 2000 de angajați la nivel global. De la preluarea Rulmenți Bârlad, în 2000, grupul a investit peste 125 milioane de dolari.

În 2013, cifra de afaceri a companiei a fost de peste 50 de milioane de dolari.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;