Festival al muzicii mecanice și târg al securității, în acest week-end, la Palas

Un week-end de poveste, cu evenimente aparte, îi aşteaptă pe ieşenii de toate vârstele la Palas.

De vineri până duminică, în perioada 12 – 14 septembrie 2014, parcul Palas va găzdui o parte dintre evenimentele celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Internaţional al Muzicii Mecanice. Manifestarea unică în ţară valorifică patrimoniul tehnic, prin colecţia de automate muzicale, al Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu”, din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi. Timp de trei zile, iubitorii muzicii din altă epocă şi cei care adoră mărturiile trecutului vor fi fermecaţi de recitalurile oferite de flaşnetari din întreaga lume.Germania, Franţa, Cehia, Elveţia şi România sunt ţările care vor fi reprezentate la ineditul eveniment. Publicul va fi încântat cu notele produse de cutii muzicale, piane mecanice, orgi de stradă sau gramofoane.  

Parte a festivalului este şi Târgul de Antichităţi şi Handmade, deschis publicului până la ora 19.00, în cele trei zile de desfăşurare. Vizitatorii vor putea alege piese de colecţie şi articole lucrate manual, inspirate din trecut. Tot în parcul Palasde vineri până duminicăpână la ora 19.00, ieşenii şi nu numai vor avea posibilitatea de a admira o impresionantă expoziţie de bijuterii şi accesorii textile „La Belle Epoque”, oferită de Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

În fiecare zi a festivalului, de la ora 16.00, flaşnetarii vor susţine recitaluri de muzică mecanică, iar duminică, aceştia vor încânta publicul şi în intervalul orar 10.00 – 13.00. Organizatorii au pregătit surprize pentru toţi cei pasionaţi de evenimentele culturale. Vineri, de la ora 17.00, ieşenii şi nu numai primesc invitaţie la dans. La evenimentul Tango pentru Palatul Culturii vor fi prezenţi ASR Prinţul Paul al României şi ASR Prinţesa Lia a României, fiind realizat de reprezentanţii şcolilor de tango din Iaşi – Atelierul de Tango şi Tango Feliz.Sâmbătă şi duminică, de la ora 17.00, continuă activităţile dansante, de această dată fiind oferite de trupa The SkySâmbătă, de la ora 19.00, cei prezenţi în parcul Palas vor fi spectatorii concertului „Don´t worry, be happy!”, susţinut de Corul Academic „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii „Moldova” Iaşi, iar duminică, de la ora 18.00, vor fi încântaţi cu vocea lui Ştefan Atârgoviţoaie şi cu un recital al Cvintetului de alamuri Adamos Brass.

Evenimente pentru întreaga familie, la Palas 

De vineri până duminică, pe esplanada Palas Mallintrarea dinspre Palatul Culturii, se va desfăşura Târgul Tehnicii de Securitate. Companiile care asigură servicii de intervenţie, pază şi protecţie, prevenirea situaţiilor de urgenţă şi supraveghere video îşi vor prezenta ofertele, echipamentul şi dotările. La târg va participa şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, cu materiale ştiinţifice despre securitatea clădirilor.

Sâmbătă şi duminică, târgul va fi completat cu Ziua Pompierilor Ieşeni. Cei pasionaţi de tehnica de intervenţie în situaţii de urgenţă vor descoperi autospeciale complet echipate şi vor primi informaţii despre cum funcţionează şi cât de importante sunt în salvarea vieţilor. Pompierii vor oferi demonstraţii de intervenţie pentru stingerea focului şi prezentări de tehnici de prim ajutor, spre încântarea publicului amator de adrenalină.

Înainte de începerea şcolii, prichindeii cu aptitudini gastronomice sunt aşteptaţi la Atelierul de Gătit.Sâmbătă, de la ora 11.00, echipaţi cu şorţuri şi bonete, micii bucătari îşi dau întâlnire la restaurantul La Cupola. Sub îndrumarea echipei „Flori de Portocal”, copiii vor realiza o nouă reţetă – sufleu de pui cu legume. Vor învăţa etapele preparării şi cum să folosească în siguranţă ustensilele din bucătărie. Înscrierile se pot face la telefon 0740/574.524 sau pe e-mail: ateliere.copii@gmail.com.

Duminică, de la ora 17.00, cei mici primesc invitaţie la teatru de păpuşi. În zona Intersport din Palas Mall, copiii se vor amuza în compania personajelor din poveşti.

Până pe 19 septembriepeste 90 de lucrări de arhitectură, urbanism, proiecte de design de produs sau fashion vor putea fi admirate în zona Hervis Sports din Palas Mall, în cadrul expoziţiei Young Designers Exhibition.Lucrările au fost realizate de studenţi de la facultăţile de profil din România.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;