Vice-ambasadorul Marii Britanii în România, încântat de relaţia Iaşului cu oraşele Chişinău şi Cernăuţi

Primarul Gheorghe Nichita s-a întâlnit, în cursul zilei de miercuri, 24 septembrie, cu Excelența Sa domnul Adam Sambrook, Vice-ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii (Însărcinat cu Afaceri), la sediul Primăriei Municipiului Iași. La întrevedere a participat şi prefectul judeţului Iaşi, Dan Cârlan.
Discuțiile avute cu edilul-șef s-au axat atât pe teme economice și culturale, dar și pe tema legăturilor strânse pe care le are Iașul atât cu Chișinăul, cât și cu Cernăuțiul. Reprezentantul Ambasadei Marii Britanii în România s-a declarat încântat de relația cu cele două orașe înfrățite cu Iaşul, dar mai ales de sprijinul pe care îl acordă România Republicii Moldova, atât în ceea ce privește schimburile economice, dar și cele culturale. „I-am prezentat Excelenţei Sale strategia noastră privind obţinerea titului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Se cunoaşte faptul că Iaşul are cuprinsă în strategia sa dezvoltarea unei axe culturale Iaşi – Chişinău – Cernăuţi, axă care are drept scop dezvoltarea relaţiilor culturale cu cele două oraşe. Mai mult decât atât, i-am explicat Excelenţei Sale faptul că relaţiile noastre de cooperare nu sunt axate doar pe domeniul cultural, economia şi educaţia fiind domenii de interes comun pentru toate cele trei oraşe”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.
E.S. Adam Sambrook se află în aceste zile într-o vizită în mai multe judeţe ale Moldovei, următorul judeţ unde se va deplasa fiind Suceava.

Filed in: Administrație

Comments are closed.

;