Premii pentru cercetătorii Antibiotice la Congresul Naţional de Farmacie

Antibiotice SA, unul din cei mai importanţi producători de medicamente generice din România, pune un accent deosebit pe cercetarea şi dezvoltarea de noi produse farmaceutice. Premiile obţinute de tinerii specialişti de la Antibiotice, pentru lucrările prezentate la cea de a 15-a ediţie a Congresului Naţional de Farmacie din România, vin să confirme această preocupare.

Astfel, unul din cele şase premii ”Tânărul cercetător” a revenit colectivului Centrului de Cercetare Dezvoltare, pentru rezultatele profesionale deosebite, implicarea şi dedicarea dovedite în activitatea de cercetare în domeniul farmaceutic.

De asemenea, una din cele patru lucrări ştiinţifice prezentate  de echipa de cercetători de la Antibiotice a fost premiată la categoria “Provocări şi perspective în tehnologia farmaceutică”. Echipa a fost alcătuită din farmaciştii Mariana Băiţan, Adelina Chicoş, Maria Codreanu, Mădălin Postolache şi chimiştii Claudia Andrieş şi Tudor Boiţă, ce lucrează în cadrul Serviciului Dezvoltare Farmaceutică. În competiţie au intrat 258 de expuneri ştiinţifice sub formă de e-postere (postere electronice), juriul acordând în total 15 premii, în cadrul a şase secţiuni distincte.

Cei mai tineri membri ai echipei au fost selectati în ultimii cinci ani din rândul absolvenţilor participanţi la componenta externă a Şcolii de vară a+. În cadrul acestui proiect, derulat în fiecare an de Antibiotice, specialişti ai companiei susţin prezentări destinate formării studenţilor şi absolvenţilor facultăţilor de profil în domeniile: dezvoltarea şi cercetarea medicamentelor, controlul calităţii şi fabricarea produselor  farmaceutice.

Premiile au fost acordate în cadrul Congresului Naţional de Farmacie, cea mai importantă manifestare ştiinţifică dedicată comunităţii farmaceutice din România. La evenimentul ce a reunit,  între 24 şi 27 septembrie, la Iaşi, peste 1.600 de farmacişti din ţară şi străinătate, compania Antibiotice a fost partener principal.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;