Donează sânge! Pune suflet pentru viaţă!

Conştientizând nevoia acută de sânge din spitale, 63 de angajaţi au donat 32 litri de sânge ce vor salva 130 de vieţi. Acestea sunt cifrele celei de-a şaptea campanii de donare de sânge ce are loc la Antibiotice şi a doua de anul acesta.

Sub îndemnul “Donează sânge! Pune suflet pentru viaţă!”, angajaţii au răspuns pozitiv campaniei organizate de Fundaţia “Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet” în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) din Iaşi, pe 8 octombrie 2014.

Atât compania Antibiotice, cât şi Fundaţia „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet” consideră că a da o şansă în plus la viaţă oamenilor aflaţi în suferinţă, cazurilor urgente, prin donarea voluntară de sânge este un gest uman şi firesc.

„Ne aflăm la a şaptea campanie de donare de sânge desfăşurată la Antibiotice, campanii ce au loc încă din 2011. Putem spune că am ajuns la cel puţin 350 de donări de sânge până în acest moment. A fost important să ne mobilizăm şi de data aceasta în acţiunea de donare de sânge şi să arătăm dorinţa noastră sinceră de a face o faptă bună, un gest uman pentru semeni”, a declarat Ioana Tode, preşedinte al Fundaţiei „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet”.
Acţiunea de recoltare a avut loc în cadrul unităţii clinice a Centrului de Evaluare a Medicamentului, fiind realizată de către specialiştii din CRTS care s-au deplasat la sediul companiei cu unitatea mobilă de recoltare.

„Având în vedere rezervele foarte scăzute de la Centru suntem bucuroşi că ducem mai departe tradiţia împreună cu cei de la Antibiotice. Cu siguranţă astăzi am reuşit să salvam din nou viaţa mai multor semeni de ai noştri”, a declarat dr. Andreea Vatamanu, purtător de cuvânt al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iaşi.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;