HIV – subiect de dezbatere și solidaritate

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania organizeaza marti, 2 decembrie 2013, in incinta ansamblului urbanistic Palas Iasi, evenimentul „Funda Umana – simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA”, pentru a marca Ziua Mondiala de Lupta antiSIDA.

Devenit deja o traditie, evenimentul este la a IX-a editie si are ca scop apelul la responsabilitatea fiecarui individ in raport cu prevenirea transmiterii infectiei cu HIV, mai ales ca statisticile oficiale din România pentru anii 2013-2014, releva ca 59% din cazurile noi de infectie cu HIV au aparut in urma relatiilor sexuale neprotejate, in timp ce aproximativ30% din cazurile nou diagnosticate au aparut in urma consumului de droguri injectabile.

„Evenimentul din acest an este mai complex, deoarece in afara Fundei Umane vom mai realiza conferinta „Efectul Segarcea versus educatia adolescentilor”. Ideea a venit ca urmare a dezbaterii in spatiul public a situatiilor de transmitere a HIV prin contact sexual neprotejat, de la Segarcea si Navodari. Nu putem trece cu vederea aceste cazuri, dar mai ales nu avem voie sa ignoram ceea ce dovedesc situatiile respective – faptul ca, desi au acces usor la mijloace de informare, tinerii nu sunt convinsi ca doar un comportament responsabil le mentine sanatatea si ca fiecare dintre noi are raspunderea pentru el insusi”, a declarat Angela Achitei, presedinte ADV Romania.

Asadar, manifestarile de marcarea a Zilei Mondiale de lupta antiSIDA vor avea loc dupa urmatorul program:

SALA MOZART, PALAS

      11.00- 12.00 – Conferinta „Efectul Segarcea versus educatia adolescentilor”  (de la 10.30 la 11.00 este programata inscrierea invitatilor).

ATRIUM, PALAS

      12.00 – 14.00 organizarea „Fundei umane- simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA”.

Prezenta anuntata la funda umana este una semnificativa, circa 2500 de persoane din Iasi, din judetele din jur si Republica Moldova,manifestandu-si dorinta de a se prinde in lantul uman, in forma de funda rosie. Acestia vor veni in incinta Palas Mall, marti,intre orele 11.30-12.00, astfel incat la 12.00, funda sa fie deja formata.

In acest an beneficiem de prezenta la eveniment a elevilor de la Colegiul de Arta Octav Bancila Iasi care vor sustine un scurt concert „In memoriam” .

Evenimentul ”Funda Umana” este finantat de Primaria Iasi, Raiffeisen Bank, si Fundatia “Alaturi de Voi” Romania prin unitatea protejata Util Deco si sustinut de Palas Mall, Colegiul de Arta Octav Bancila Iasi, TVR Iasi si IBS TV.

Mentionam de asemenea ca ADV Romania organizeaza in acelasi timp evenimente similare si in Constanta si Tg Mures, orase unde organzatia are centre.

ADV Romania multumeste atat celor 110institutii partenere, cat si persoanelor din comunitate care sustin evenimentul. Lista integrala a partenerilor din Iasi, Constanta si Mures este postata pe www.fundaumana.ro .

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;