5:13 pm - Saturday April 19, 2566

Persoanele diagnosticate cu cancer sunt sprijinite să-și redescopere resursele

Prima ediție a programului de tutoriat destinat persoanelor diagnosticate cu cancer, propus de către Patronatul Medicinei Integrative și derulat prin intermediul Centrului regional de consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer din regiunea Nord Est – ONCOSUPORT Iași, a ajuns la final. Cele 24 de persoane diagnosticate cu cancer, precum și numeroșii voluntari ai Centrului ONCOSUPORT, care au participat la cele trei teme incluse în program au apreciat modalitatea de abordare a problemelor cu care se confruntă persoanele suferinde și și-au exprimat dorința ca programul să continue. “Participarea la dezbateri m-a făcut să înțeleg că gestionarea relațiilor într-o familie este foarte importantă, că dragostea și înțelegerea trebuie să primeze, că activitățile întreprinse împreună cu familia sunt întotdeauna realizate cu succes, că sprijinul reciproc între membrii familiei conduc la o gândire pozitivă și, în final, ajută la depășirea oricăror probleme, a declarat A.M., beneficiar al serviciilor oferite de către Centrul ONCOSUPORT Iași.

Programul de tutoriat propus de către Patronatul Medicinei Integrative a cuprins trei teme de dezvoltare personală și/sau profesională, dintre cele mai solicitate de beneficiarii proiectului, ce oferă acestora orientare și suport, le dă posibilitatea să atingă o anumită stare de mai bine, superioară celei actuale. Cei interesați să obțină un anume rezultat într-unul din cele trei module propuse au fost susținuti îndeaproape de un tutor, care a fost, de fapt un îndrumător, un susținător. Prima temă, intitulată “Stăpânirea emoțiilor negative, a fost susținută de către dna Tatiana Pîrvu, facilitator și trainer autorizat CNFPA specializat în rezolvarea de probleme, luarea de decizii în situații de criză, generarea de alternative, NLP master practitioner și manager în domeniul sănătății. A doua temă, “Gestiunea vieții de familie”, a fost susținută de către dna Georgeta Jurcan, președintele și membru fondator al Asociației ProVocație, formator de formatori, trainer autorizat în certificarea de meserii, facilitator în certificarea competențelor. În fine, ultima temă din program, “Dezvoltarea unui plan de afaceri”, a avut drept tutor pe dl. Bogdan Bondor, doctorand în filosofie, trainer Codex în bussines aplications, absolvent al unui program MBA privind fundamentele managementului, absolvent ASE de studii de managementul afacerilor.

„Succesul acestei prime ediții a programului de tutoriat ne determină să planificăm o nouă ediție a acestui eveniment. Prin urmarea unui program de tutoriat, capeți claritate și înveți să evaluezi mai bine starea prezentă și situația actuală, conștientizezi care sunt resursele tale, pe ce te poți baza și cum poți să le accesezi cu succes, descoperi ce te motivează și în ce crezi cu adevărat. De asemenea, înveți să ierarhizezi valorile și resursele personale și să iei decizii în cunoștință de cauză în funcție de realitățile prin care treci, capeți instrumente de succes pentru a obține rapid și ușor ce ți-ai propus, dar obții și resurse necesare pentru a putea să faci față mai ușor schimbărilor din viața ta”, a declarat Ciprian Pîrvu, coordonatorul centrelor regionale ONCOSUPORT.

Centrul Regional Nord-Est – Oncosuport Iași, cu sediul în Bulevardul ”Tudor Vladimirescu”, nr. 42-44, etajul 2, oferă gratuit consiliere psihologică, asistență socială și juridică persoanelor din zona de NE a țării, diagnosticate cu cancer de sân, cancer de col uterin și cancer testicular precum și aparținătorilor acestora. Acesta a fost înființat la Iași prin proiectul „Reţea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 -2013, “Investește în oameni!”. Proiectul este implementat de Patronatul Medicinei Integrative,  în parteneriat cu Associazione Oncologica Senigalliese Valli Misa e Nevola – Italia și Asociaţia de Terapii Integrative “Sfântul Nectarie” – România.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri, Sănătate

Comments are closed.

;