5:13 pm - Monday April 20, 1648

Studiul Religiei în școală. Certitudini și provocări

religie
Marți, 10 februarie 2015, la ora 12.00, la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, are loc Consfătuirea profesorilor de religie cu tema „Studiul Religiei în școală. Certitudini și provocări”, un prilej de dialog și dezbatere în legătură cu rolul, valorile și conținuturile predate în orele de religie.
Menționăm că la acest eveniment inițiat de prof. dr. Camelia Gavrilă, în calitate de inspector școlar general, participă ca invitați IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfințitul Aurel Percă, Episcop auxiliar al Diecezei Romano-Catolice de Iași, precum și prof. univ. dr. Dănuț Jemna, de la Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași.
Conferința vizează obiective de ordin metodic, pedagogic, dar și de teologie și de filosofia educației. La dezbatere participă, pe lângă profesori de religie din județ, directori ai unităților de învățământ, profesori universitari, reprezentanți ai părinților.
“Societatea modernă și postmodernă, relativizarea valorilor, educația complexă a elevilor pe multiple paliere – intelectual, științific, moral, civic, estetic, religios, cultural, constituie conținutul conferinței prin care școala ieșeană și specialiștii în domeniu își propun să așeze în armonie opinii, viziuni, aspecte legislative, sensibilități teologice, valori moral-religioase, conceptul complex de educație adecvată și autentică pentru secolul în care trăim. Această întâlnire reprezintă o primă abordare a problematicii educației religioase în școală – printr-o consfătuire cu valoare introductivă – care prefațează o conferință ulterioară, destinată tuturor actorilor din spațiul educației.” a subliniat prof. dr. Camelia Gavrilă.
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;