Cinema în aer liber și Festivalul Luminii, la Palas

În prima săptămână din septembrie, ansamblul Palas îi invită pe ieşeni la două evenimente deosebite, ambele organizate în aer liber, în grădina publică.

Șase producţii cinematografice, româneşti şi străine, vor putea fi urmărite în fiecare seară, în grădina Palas, în perioada 4 – 9 septembrie 2012. Proiecţiile video vor începe la ora 21.30, iar accesul este gratuit. Proiectul „Cinema în aer liber” este adus la Iaşi de Caravana Metropolis. Echipamentul audiovizual este performant şi inovator, cu un proiector special de 17.000 de lumeni şi un ecran de 8/16 m.

Programul caravanei este următorul:

·         Marţi, 4 septembrie: Loverboy (Regia: Cătălin Mitulescu; cu: Ada Condeescu, George Piştereanu) – „The Heart of Sarajevo” pentru cea mai bună actriță; „Golden Goddess” la Prishtina IFF 2011 pentru cel mai bun actor și cel mai bun film.

·         Miercuri, 5 septembrie: Tatăl fantomă (Regia: Lucian Georgescu; cu: Marcel Iureş, Mihaela Sîrbu) – a participat în competiția Festivalului de Film de la Montreal.

·         Joi, 6 septembrie: Izvorul femeilor (Regia: Radu Mihăileanu) – nominalizat la Premiile César 2012.

·         Vineri, 7 septembrie: Perfect Sense (Regia: David Mackenzie; cu: Ewan McGregor şi Eva Green) – s-a aflat în selecție oficială la Sundance 2011 şi a fost nominalizat la premiile BAFTA Scoția.

·         Sâmbătă, 8 septembrie: avanpremieră Xingu – În inima Amazonului (Regia: Cao Hamburger, Brazilia) – Panorama Audience Award la Berlinale 2012.

·         Duminică, 9 septembrie: avanpremieră Zarafa (film de animaţie).

Miercuri, 5 septembrie, piaţeta centrală din parcul Palas va fi gazda celei de-a doua ediţii a Festivalului Luminii. Evenimentul este organizat de filiala din Iaşi a Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”, în parteneriat cu Primăria Municipiului.

De la ora 18.00, ieşenii vor avea parte la Palas de reprezentanţii de tae-kwon-do, momente de improvizaţie teatrală cu trupa „Idiot”, demonstraţii de dans latino cu membrii „Dance Studio”, breakdance cu trupa Quasar, ateliere de face-painting şi muzică. Totodată, organizatorii îi vor invita pe participanţi să redescopere frumuseţea lucrurilor simple şi să îşi pună o dorinţă în timp ce aprind una dintre cele 3.000 de lumânări special pregătite.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;