Artistul Leontin Păun reprezintă România la Comisia Europeană

Leontin-Paun_Pictura-2015_F

“Riturile Iniţierii” (“The Rites of Initiation”) este genericul expoziţiei sub care artistul vizual Leontin Păun reprezintă România la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene. Prezentate publicului între 10 aprilie şi 3 mai 2015, lucrările sale de pictură şi de sculptură vor ilustra, sub amprenta personală a artistului, trăiri şi sentimente care se adresează naturii umane profunde, comunicând vizual întâmplări aparent minore, dar care modifică firescul curs al vieţii în asemenea măsură încât umanitatea depinde de acestea. „Purtăm în noi amprentele strămoşilor noştri, fiinţe care şi-au croit drumul spre umanitate ascultând sau interpretând glasul naturii. A te naşte, a învăţa a merge, a iubi şi chiar a muri – în viziunea sacralităţii moştenite de generaţii – întăresc sensul vieţii. Valorile noastre supreme precum libertatea, iertarea, alături de cele mai simple gesturi precum ținerea de mână a unui copil, sunt tot atâtea momente inițiatice”, consideră artistul vizual.

Născut în Râmnicu Sărat, Leontin Păun s-a stabilit la Iaşi, oraş care îl inspiră de câţiva ani. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi a participat la peste 30 de expoziţii de artă naţionale şi internaţionale. Ataşat de pictură, desen şi cromatică, artistul transformă adesea lucrările sale în colaje ornamentate cu metal, sticlă sau obiecte. Însă marea pasiune a lui Leontin Păun este sculptura, fascinat de semnele grafice incizate, de volumele şlefuite sau colorate, ori de intarsia metalelor.

Detalii despre maniera sa de exprimare artistică, lucrări, expuneri publice şi expoziţia care va fi vernisată în această primăvară la Bruxelles se găsesc pe site-ul www.leontinpaun.ro.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;