“Giselle”, din nou pe scena Operei ieşene

giselle

Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul Giselle, balet romantic în două acte, muzica de Adolphe Adam, libretul de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges și Théophile Gautier, duminică, 26 aprilie 2015, de la ora 18.30.
Dirijor: ADRIAN MORAR – (Opera Naţională Română Cluj-Napoca).
Maestru balet: MIHAIL MOTOVILOV.
“Vechimea spectacolului nu influențează impactul asupra spectatorului de astăzi. Giselle este un titlu care se va menține multe decenii de acum înainte în repertoriul instituției și din care fiecare generație are de învățat ceva nou.”
Mihail M. Motovilov
GISELLE – KOTOMI HOSHINO – (debut)
ALBERT – VLAD MĂRCULESCU
HANS – ELVIS GACHE
WILFRIED – ALEXANDRU SEBEŞI
MAMA – GABRIELA COSTĂCHIOAIA
BATHILDE – SIMONA BEREA
CONTELE – SERGIU COTOROBAI
MYRTHA –MIZUKA SUZUKI
MONA – MONICA AILIESEI
ZULMA – PAMELA TĂNASĂ
PAS DE DEUX – VIVIANA OLARU – (debut), CĂTĂLIN PANDEL
Adolphe Adam este un musician prin excelență dansant, ca dovadă numărul mare de balete pe care le-a compus, în total 14, celmai bun rămânând Giselle. Contemporan cu Donizetti, el compune pentru public, pentru director, pentru prima donna, nu pentru el însuși, nu ca un geniu care crează numai pentru că simte nevoia de a crea. Muzica pentru Adam este o profesiune nu o credință. Muzica baletului Giselle este în întregime originală, lucru rar pentru epoca sa, cînd toți compozitorii de balete se inspirau din Haydn și Mozart.(George Doroșenco, scenograf, din programul de sală al stagiunii 1867 – 1868, Opera de Stat Iași).

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;