Peste 500 de elevi ieşeni au avut ocazia de a vedea cum se fabrică medicamentele la Antibiotice

logo-Antibiotice

“Şcoala altfel” a adus în vizită la compania Antibiotice peste 500 de elevi ieşeni din clasele primare, gimnaziale şi de liceu.

Copiii au avut ocazia să descopere cum se fabrică medicamente sub formă de pulberi sterile injectabile, capsule, comprimate, unguente, creme, geluri şi supozitoare în secţiile de fabricaţie ale companiei.

“Ca în fiecare an, in cadrul programului “Şcoala altfel” deschidem porţile pentru copiii care au curiozitatea de a cunoaşte compania, de a vedea cum se fabrică medicamentele, precum şi ce înseamnă cercetare în domeniul farmaceutic. Curiozitatea pe care o vedem în ochii lor atunci când vizitează secţiile de fabricaţie şi le prezentăm procesele de producţie a medicamentelor ne face să sperăm că poate va prinde rădăcini şi în perspectivă, unii dintre ei, vor deveni viitorii specialişti ai acestei companii”, a declarat Mihaela Melinte, Consilier Comunicare, Antibiotice.

Vizitele în secţiile de producţie şi în Centrul de Cercetare Dezvoltare al companiei au incitat curiozitatea elevilor care şi-au manifestat dorinţa de a cunoaşte cât mai multe detalii din procesul de fabricaţie a unui medicament.antibiotice

“M-am bucurat că am avut ocazia ca împreună cu elevii mei să vizităm Antibiotice, această companie etalon a urbei noastre. Bunăvoinţa, răbdarea angajaţilor care au explicat copiilor despre medicamente, despre cum se fabrică şi ajung apoi în farmacii, precum şi secţia pe care am vizitat-o m-au impresionat plăcut. Aceste activităţi cu caracter non-formal sunt pe placul copiilor”, a explicat Neculai Bâzdâgă, învătător la şcoala Ştefan Bârsănescu, Iaşi.
Compania Antibiotice oferă în fiecare an elevilor din liceele cu profil de chimie, posibilitatea efectuării stagiilor de practică. De asemenea, în cadrul proiectului “Şcoala de vară a+”, iniţiat de Antibiotice în anul 2010, studenţii aflaţi în ultimii ani de studiu la facultăţile de profil ale Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gh. T. Popa” din Iaşi urmează cursuri pentru a se familiariza cu noţiunile specifice industriei farmaceutice.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;