5:14 pm - Wednesday April 29, 4195

Proiectul “Water and Its Magical Power” continuă

proiect

În perioada 25-29 martie, un grup de 4 elevi şi 5 profesori de la Colegiul Naţional “G. Ibrăileanu” Iaşi, a participat, în Pyrgos, Grecia, la activităţile din cadrul cursului “The Art Is Global” desfăşurat în cadrul proiectului Erasmus + “Water and Its Magical Power”.

Cursul, axat pe educaţia non-formală, a cuprins ateliere de lucru cu echipe mixte alcătuite din elevi din şcolile partenere: atelier de dansuri internaţionale, de muzică, de fotografie şi film – teorie, de fotografie şi film în Pylos – aplicaţii practice, de pictură, de teatru (legende tradiţonale despre apă din tările partenere), de confecţionare de obiecte decorative şi de confecţionare de măşti. Elevii şi-au îmbunătăţit astfel abilităţile artistice şi au devenit mai conştienţi de modalităţile în care apa poate fi utilizată în diverse forme de exprimare artistică.

Atelierele au fost urmate de un spectacol organizat la Teatrul Municipal din Pyrgos în cadrul căruia au avut loc expoziţii de fotografii, desene, obiecte decorative, măşti precum şi momente artistice interpretate de elevii care au participat la curs şi de profesorii acestora.

De asemenea, în cadrul vizitei din Grecia a avut loc şi ce-a de-a doua întâlnire transnaţională din cadrul proiectului, cu discuţii despre proiect, dar şi familiarizarea cu obiceiurile, cultura şi tradiţiile greceşti: vizite la Olympia, la muzeul de Arheologie din Pyrgos.

Proiectul Erasmus + “Water and Its Magical Power” se desfășoară la Colegiul Național “G. Ibrăileanu” Iași în perioada 1 septembrie 2014 – 31 august 2016 și presupune colaborarea cu școli partenere din alte 5 țări: Grecia, Cehia, Spania, Franța și Bulgaria.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;