5:13 pm - Friday April 19, 9518

Consiliul Judeţean Iaşi investeşte aproape 20 milioane de lei în Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu”

Spitalul-de-Neurochirurgie

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniței, a efectuat astăzi o vizită de lucru pe şantierul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu”. Unitatea medicală va fi reabilitată complet până la sfârşitul acestui an. Valoarea totală a investiţiilor din ultimii doi ani ajunge la suma de 30 milioane de lei, aceasta fiind alocată din fonduri ale Consiliului Judeţean şi fonduri europene. „Lucrările de reabilitare a Spitalului de Neurochirurgie au început anul trecut. Până în prezent au fost realizate 70% din lucrări. Mai avem demisolul, parterul şi etajele II şi III, pe partea dreaptă a spitalului. La finalul acestui an, când şi acestea din urmă vor fi gata, întregul spital va fi complet reabilitat. În această vară vor avea loc licitaţia şi construcţia faţadei spitalului, lucrările urmând a se finaliza la sfârşitul acestui an. La toate acestea trebuie să adăugăm şi lucrările de la Ambulatoriul de specialitate, proiect pentru care Consiliul Județean a obținut finanțare europeană. Reabilitarea lui a fost realizată, mai rămân echipamentele, pe care le vom achiziționa din economiile realizate la licitația pentru lucrări. Şi acestea vor veni până la sfârşitul acestui an. La final vom avea poate cel mai bun spital de neurochirurgie care există astăzi în România. Valoarea lucrărilor pentru reabilitarea interioară și exterioară este de 19 milioane de lei, fiind finanțată integral de la Consiliul Județean. La acești bani se adaugă aproximativ 10 milioane de lei, fondurile obținute pentru Ambulatoriul de specialitate”, a declarat Cristian Adomniței.

El sa a adăugat că în acest an vor începe și lucrările de reabilitare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”. „Spitalul pentru Copii va arăta la fel ca Spitalul de Neurochirurgie. Astăzi suntem la etapa licitației pentru lucrări. Lucrările la Spitalul pentru Copii costă 19 milioane de euro, sumă pe care Județul Iași nu o poate suporta. De aceea vom încheia un acord cu Ministerul Sănătății prin care amândouă instituțiile se obligă să finanțeze lucrările. Când acest acord va fi încheiat și semnat, el va fi și baza legală pe care se poate desfășura licitația, având asigurată astfel finanțarea”, a mai afirmat Cristian Adomniței.

Obiective realizate: reabilitare clădire spital (70% din lucrări sunt realizate), reabilitare 4 lifturi, consolidare subsol, înlocuire tâmplărie exterioară, instalații electrice, reabilitare Ambulatoriu de specialitate. Alte obiective: reparații capitale fațadă clădire (procedură de licitaţie pentru execuţia lucrărilor) și reabilitare ATI și extindere instalații fluide medicale (documentație aflată în evaluare).

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;