5:13 pm - Friday April 18, 5423

An școlar nou, bucurie pentru cei 75 de copii de la Școala Varlaam și părinții lor!

Forfotă și agitație multă astăzi pe Lascăr Catargi 33. Începutul școlii a adus în tot orașul o atmosferă electrizantă și lucrul acesta s-a simțit din plin și în curtea Școlii Varlaam.

Ceremonia de deschidere a anului școlar a debutat în parcul școlii cu o scurtă slujbă de binecuvântare a celor 75 de copii care merg la Școala Varlaam anul acesta, a părinților, echipei Fundației, a prietenilor și apropiaților și a începutului de an. La finalul acestei scurte slujbe, Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a rostit un cuvânt de mulțumire pentru grija pe care Domnul o are pentru lucrarea săvârșită de ostenitorii din cadrul Fundației și Școlii noastre, asemănând lucrarea noastra unei mese cu trei picioare, o construcție sigură și stabilă, în care fiecare din aceste trei picioare închipuie pe fiecare dintre partenerii implicați în misiunea noastră: școala, familia și Biserica. A amintit, de asemenea, de imensa responsabilitate pe care o avem în fața lui Dumnezeu, de a ocroti cu multa grijă parcursul acestor copii în acești primi ani de școală, perioadă atât de importantă pentru devenirea lor întru bucurie.

În urma acestei scurte introduceri, școlarii au intrat în clasele lor, luînd în primire noile manuale și cunoscându-și sau revăzându-și colegii după o lungă vacanță de vară! La ora aceasta probabil au început deja cursurile și așteaptă cu nerabdare pauza de prânz pentru a continua povestirea pățaniilor din vacanță!

Filed in: Educație, Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;