Ieșenii pot lua lecții de ”scuba diving” la Ștrandul Municipal

scuba

Ieşenii care doresc să îşi ocupe timpul cu ceva inedit, dar şi doritorii de aventuri subacvatice, se pot înscrie la cursuri de scuba diving. Clubul sportiv Preventis Iaşi organizează, în perioada 28 – 31 mai, cursul de scuba diving – scufundări recreaţionale “Naui Scuba”. Participanţii la curs vor învăţa cum şi unde se fac scufundările, cum se foloseşte echipamentul de scufundare, care sunt măsurile de siguranţă. Astfel, prin aceste lecţii se dobândesc cunoştinţele şi calităţile fundamentale pentru un viitor practicant de scuba diving, absolvenţii fiind consideraţi scafandri competenţi pentru a executa scufundări în ape deschise, fără supraveghere, în zone aproximativ egale cu cele de antrenament.
La final, cursanţii vor primi un brevet internaţional ce este valabil toată viaţa. Cursul, echipamentul pentru perioada de curs şi brevetul costa 1.100 lei.
Cursul de scufundări Naui Scuba diver reprezintă primul nivel de certificare Naui. Potrivit organizatorilor, există o singură condiţie de înscriere la cursuri: vârsta minimă zece  ani împliniţi. La cursuri pot participa şi cei ce nu au echipament, dar posedă brevet de scafandru şi care doresc să facă o scufundare. Pentru închirierea echipamentului şi efectuarea scufundării, doritorii trebuie să achite suma de 50 lei.
Cei mai timizi pot efectua ”Discover Scuba Diving”, un mini curs de scufundări, unde se ia contact cu echipamentul de bază şi cu lumea subacvatică, totul în deplină siguranţă la bazin, la prețul de doar 60 de lei. Activitatea de scuba diving la Iaşi se desfăşoară sub îndrumarea profesorului Florin Sabaiduc şi a ajuns deja la cea de-a III-a ediţie. Anul acesta, lecţiile de scufundare vor avea loc la Ştrandul Municipal, din strada Cicoarei, evenimentul fiind realizat cu sprijinul Primăriei.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;