Colegiul Național C. Negruzzi – gazdă a unui eveniment de amploare

arts week
În perioada 19-23 mai 2015, Colegiul National „Costache Negruzzi” Iași desfășoară a șasea ediție a proiectului devenit deja tradiție Art’s Week.  În dorința de a stimula interesul elevilor pentru artă și de a facilita înțelegerea sincretică a palierelor artistice, coordonatorii evenimentului au pregătit o serie de conferințe și workshopuri vizând domenii precum filmul, teatrul, literatura, fotografia, muzica și artele plastice, care se adresează diferitelor grupe de vârstă. Astfel, Art’s Week își propune să ofere tinerilor negruzziști oportunitatea de a experimenta forme de expresie, de creație și de receptare artistică inedite, care să îi ajute să-și descopere talentele, să își formeze abilități artistice flexibile și să își educe gustul artistic.
Activitățile de anul acesta sunt variate, printre ele numărându-se atât cele de tradiție, precum lansarea pachetului editorial al școlii, spectacole de teatru în limba engleză și expoziții de artă plastică, cât și unele noi, care vor „energiza” spiritele negruzziștilor, așa cum o va face concertul rock al trupei Iron Cross. Proiectul Art’s Week se bucură în această ediție de participarea unor invitați din străinătate, Dr. Howard Eyrich, coordonatorul programului de doctorat în consiliere al Seminarului Teologic din Birmingham, Alabama, SUA, cu o experienţă de peste 30 de ani în consiliere și Cosmo Tomaselli, formator, care vor susține miercuri  o dezbatere pe tema „Minciuni pe care cultura le spune tinerilor”. O altă activitate la care vor participa invitați internaționali este atelierul didactic, „Competențe și identitate socială”, ce își dorește să ia forma unui schimb de idei și practici didactice între profesorii școlii și profesorii de la VIA University College Danemarca. De asemenea, vineri va avea loc sesiunea națională de comunicări științifice pentru profesori „Artă și educație. Interfețe transcurriculare”, la care sunt invitati prof. univ. dr. Lăcrămioara Petrescu, Director al  Școlii Doctorale de Studii Filologice, și prof. univ. dr. Nicu Gavriluță, Decan al  Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice. Toate evenimentele se desfășoară, în același timp, pe fundalul aniversării celei de a zecea ediții a Concursului Național Transcurricular de Literatură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”.
Din partea elevilor, coordonatorii activităților sunt Rezuș Ioana-Irina, clasa a XI-a B (olimpică națională la limba română și la lingvistică) și Anghel Irina Maria, clasa a XI-a A, (olimpică națională la limba engleză). Deschiderea proiectului are loc marți, 19 mai, la ora 13.00, în sala de festivități a Colegiului „Costache Negruzzi”, fiind urmată de o primă activitate ce constă în reprezentațiile trupei de teatru Princeps a școlii. Întreg programul Art’s Week poate fi consultat la adresa http://www.colegiulnegruzzi.wix.com/artsweek sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ArtsWeekNgz/timeline.
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;