Vizită a elevilor ieşeni în Franţa

vizita

În perioada 9-15 mai 2015, un grup de 4 elevi şi 2 profesori de la Colegiul Naţional “G. Ibrăileanu” Iaşi a participat, în Franța, Paris, la Liceul Jean Pierre Timbaud din Bretigny sur Orge, la activităţile din cadrul cursului “Utilizări ale apei în zilele noastre”, desfăşurat în cadrul proiectului Erasmus + “Water and Its Magical Power”.

Cursul, axat pe educaţia non-formală, a cuprins ateliere de lucru cu echipe mixte desfășurate în școală (ce au vizat confecționarea de “water rockets”), ateliere de lucru cu specialiști, organizate la Muzeul interactiv ExploraDome din Vitry sur Orge, Paris (ce au vizat explicarea filtrării apei, precum și a diferitelor stadii în care se poate găsi aceasta și formarea diferitelor fenomene meteorologice) și vizitarea fântânilor și a monumentelor din Paris.
Elevii şi-au îmbunătăţit astfel abilităţile de comunicare şi au devenit mai conştienţi de modalităţile în care apa poate fi utilizată în zilele noastre.
Proiectul Erasmus + “Water and Its Magical Power” se desfășoară la Colegiul Național “G. Ibrăileanu” Iași în perioada 1 septembrie 2014 – 31 august 2016 și presupune colaborarea cu școli partenere din alte 5 țări:Franța, Grecia, Cehia, Spania și Bulgaria.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;